Google Music chce konkurovat iTunes

Když google vydal svého Androida, bylo jasné, že pokud mu nedá něco víc tak nemá šanci prorazit na trhu. V současné době se odhaduje, že pokrývá až 9% trhu operačních systémů na smartphonech. A mnoho odborníků na tento segment trhu mu predikuje v roce 2012, že se stane druhým nejpoužívanějším systémech na chytrých telefonech. Před ním bude jen Nokia se svým Symbian OS. Aby dosáhl ještě většího rozmachu tak chce začít útočit na službu iTunes, kterou provozuje Apple. Zatím se oficiálně nová služba nijak nepojmenovala. Všude se mluví jen o Google Music (takže spekulanti zatím žádný tip, ale googlemusic.cz je volná ;)).

Ale vraťme se zpět k Apple iTunes. Tato služba produkuje firmě slušné peníze. Navíc prý iTunes celkem pokrývá 26,6% celého trhu s online hudbou, což už je pořádný kus koláče. Není se tak čemu divit, že by si google také rád z tohoto koláče ukousl. Navíc se rozhodl google to udělat pěkně po svém. Očekává se několik revolučních technologii, které prý nebudou mít konkurenci.

Další zdroje informací


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Google Music chce konkurovat iTunes”

  1. OS Andorid v1.6 mám ve svém Sony Ericssonu X10 a nemůžu si jej vynachválit(narozdíl od Symbianu v SE W960i). Velkou výhodu tohoto OS vydím hlavně v možnosti budoucího upgradu na verzi 2.1(na podzim), který umožní např. focení s vyvážením bílé nebo makro na focení detailů. Rovněž by měl být zlepšen výkon hardwarové akcelerace a nativní podpora Bluetooth 2.1… prostě samá nej:-)

  2. Myslím, že to s tím kousáním do koláče ze strany Googlu v této oblasti nebude tak horké. Většina jejich tak propagovaných služeb skončila dřív než začala, např. Buzz, Video, a jiné.

  3. to majkl:
    Aj si si pozrel ten odkaz, ktory si pridal, lebo je to len video search

  4. Jen do toho, jsem pro. iTunes potřebuje konkurenta, to nepochybně. Hlavně, ať už to přijde do ČR, jsme tu 100 let za opicema, nechápu to. iTunes pořád ne a ne dorazit, tak když se tak zdráhají, ať přijde Google Music, proč ne.

Comments are closed.