Přichází nové trendy online televize?

Když jsme dneska u těch zajímavostí tak mi to nedá zmínit nejnovější trendy v evoluci online televize. Nemám teď na mysli nějaké online vysílání, které u nás zřejmě zažije teď spíše utlumení (pro snadnější pochopení celého regulačního procesu doporučuji přečíst článek na portálu lidovky.cz Internetová videa v ČR budou od června regulována). Mám teď na mysli teď tu bednu.

Sony Internet TV je totiž koncept, který vychází z Google TV (vychází z dohody mezi Sony, Intel, Logitech a Google).  O co v praxi jde?

Vezme se televize, ta se vylepší o nějaký hardware (Atom CE4100), přidá se Android (systém od google) a Google Chrome. V praxi tak cokoliv co bude na internetu půjde pouštět rovnou do televize. Něco jako když připojíte notebook přes HDMI nebo starý VGA vstup na vaší plasmovou či LCD televizi. Teď jen nebude potřeba ten notebook. Google totiž připravuje zázemí (servery), pro připojení k domácím spotřebičům (zatím televize, ale třeba v budoucnu půjde napojit i mikrovlnka nebo kávovar na server a ten vše spustí pár minut poté co se probudíme). Je nutno dodat, že diváci u televize už si zvykli na nějaký ten luxus (HD, ozvučení z domácího kina) a tohle vše jim chce i google TV dopřát.

Sony internet TV set se objeví už na podzim letošního roku. Zatím tedy jen v USA. V setu bude kromě televize i set top box + blue ray mechanika.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Přichází nové trendy online televize?”

  1. To je iba zaciatok – prehravanie muldimedii z netu priamo v TV.
    Ja vidim dalsie vyuzivanie napr. pri dohladani informacii – videl som v spravach zaujimave miesto na dovolenku, v rohu poblikuje sprava: Stlacte ‘zelene’ tlacitko na ovladaci a ziskate viac informacii o danom mieste, mapa, clanky atd hned na TV obrazovke. Alebo v pripade reklam je moznosti milion, ako najvacsiu vidim to, ze uvidim reklamu na nieco co vas zaujalo, a stlacenim tlacitka sa presuniete priamo do eshop a objednate si produkt priamo z pohodlia gauca a s ovladacom v ruke.

Comments are closed.