Pohodová nudná sobota

Dneska jsem chtěl napsat nějaký zajímavý článek, ke kterému by se dalo fajn podiskutovat, ale nějak se mi nedaří nic pořádného sesmolit dohromady a žádné zajímavosti z domainingu jsem taky neobjevil. Spíše je všechno tak při starém a nuda. Alespoň že je to špatné počasí a zvedá se počet prokliků na adsense na finančních minisites. No když už jsem to teda nakousl…

Já jsem teď trochu rozšiřoval nenápadně svoji sbírku minisites zaměřených na úvěry. Sice jsem si ze začátku musel nastudovat nějaké materiály, ale pak už je to jak psát PR články, prostě se vaše mysl promění v generátor nějakého smysluplného textu a jeden a ten samí článek píšete pořád dokola a dokola. Zajímavé je, ale jak si tyto minisites vedou. Podle zkušeností z dřívejška už nevsázím jen seznam, ale nakoupil jsem nějaké zpětné odkazy a levnou reklamu. Takže nějaké výkyvy na seznamu sice zamrzí, ale nejsou zas tak podstatné. Největší zisky jsou v období před výplatou, když se mluví o špatné ekonomické situaci v televizi nebo propouštění a samozřejmě když je depresivní počasí. Minisites jsou konstruované hlavně na informační bázi a zaměřené na lidi, kteří chtějí mít v něčem jasno a hledají detaily (vysvětlování pojmů). Dokonce jsem zaznamenal i returning trafic, což je fajn, ale na druhou stranu pokud by jsem se zaměřil spíše na lidi, kteří už si rovnou chtějí půjčit mohl by sem více tlačit na affiliate a rovnou nabízet nějaké formuláře. A to mě dovádí k další úvaze…

U developování geo domén jsem narazil na zajímavou věc a to je, že pouhé upravené data z wikipedie jsou sice dobrý lákadlem a dá se získat slušný trafik, ale jediné co získám je banda středoškoláků, co se jim nechce psát vlastní referát (zájezdy je nelákají). Navíc se musím prát s poměrně velkou konkurencí na seznamu, což u menších projektů je zbytečné. Místo toho se vyplatí cílit na “neviditelné fráze”. Tj. fráze, které na seznamu hledá třeba jen pár lidí, ale dobře se za ně platí. Takže místo brutálního developování domény o Anglii, kde toho bude hodně se vyplatí na doméně zaměřit na fráze letenky Praha nějaké letiště v UK, zájezdy nějaký zapdákov v Anglii. V ideální případě se prostě návštěvník vyděsí podobně jako u MFA a klikne na reklamu, anebo mu tam můžete naservírovat rovnou nějaký formulář. Ty nejlepší místa jsou už vyžrané a místo pokrývání všeho se vyplatí zaměřit jen na pár specifických věcí. Teda pokud máte nervy na click rate přes 50% u adsense, tady totiž nebudou studenti, aby ředili trafik na přijatelných 5%

Ještě přidám jeden malý postřeh. Jak jistě víte tak google docela dost dá na doménu a platí to i o adsense. Když jsem dělal moje úvěrové minisites, tak při testování mě furt skákali nějaké polské reklamy na server techniku. Samozřejmě jsem je testoval na localhostu. Jen by mě zajímalo, jak odvodil adsense tu polštinu. Tohle samozřejmě platí pouze pro situaci než si stránku pořádně osahá adsense bot, ten pak už připraví pořádné cílení. Ale celkem by mě zajímalo jak by se choval v případě kdy by adsense reklama byla na zabezpečené stránce, kde nemá přístup k textu :)

Ok když už jsme u toho adsense tak ještě jeden malý postřeh. Už je to nějaký ten měsíc co adsense experimentuje na stránkách s větší návštěvností. Píšu větší, ale v podstatě stačí pár desítek. Možná jste si všimli, že se mění tloušťka písma, anebo počet inzerátů. Jendou mě dokonce překvapila jen jedna reklama na tom největším čtverci a pořádně tlustým písmem. Možná je to nějaká možnost jak si na adwords připlatit, to jsem moc nezkoumal, mě to prostě jen zaujalo.

No nic tak jsem nakonec pár řádku napsal. Teď se půjdu najíst protože za chvilku vyrážím s kámošem oslavit jeho potomka a nevím jestli se vůbec vrátím natož jak :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Pohodová nudná sobota”

  1. “Jen by mě zajímalo, jak odvodil adsense tu polštinu.” – to mi často dělá taky, žiju v tom, že to je tím, že chodím na polské weby, tak mi tam pak z nějakého důvodu cpou reklamy v polštině (shodují se třeba s tím na co chodím. Rozhodně to není tím, že by za tyhle reklamy bylo víc, tak jsou tam nejdříve.

    “Možná jste si všimli, že se mění tloušťka písma, anebo počet inzerátů.” – to si myslím, je tím, že nenajde vhodné inzeráty, tak hodí jeden do prostřed

    “Takže místo brutálního developování domény o Anglii, kde toho bude hodně se vyplatí na doméně zaměřit na fráze letenky Praha nějaké letiště v UK, zájezdy nějaký zapdákov v Anglii.” – Myslím, že doba, když by šlo prorazil s MFA na doméně zpatecni-letenky-praha-london-luton.tld je pomalu pryč. Cestou je právě balit tyhle potencionální MFA do jednoho většího webu. Takže místo padesáti sraček bude jedna pořádná, velká, ale nahoře. Příkladů je dost, napadá mě z hlavy pocasi.tv a luko2.com.

  2. Nic zaujimave?

    Par prikladov:

    1, Google oficialne potvrdil, ze rychlost nacitania stranky je sucastou ich hodnotiaceho algoritmu.

    I ked sa tyka asi len 1 % vyhladavania.

    2, Mnoho domainerov vstupilo do hry v .tv business koli tomu, ze najuspesnejsi domainer na planete Frank Shilling si registroval par .tv domen – pocit istoty.
    Ako sa dnes potvrdilo, uz nejaku dobu ich nevlastni.

    3, Moniker si najal ako noveho Domain Sales Specialist – Chef Patrick : )

  3. Jo, té velké samotné reklamy jsem si taky všiml. Ale příde mi, že to má úspěch. Přece jen si toho člověk víc všimne, než když tam jsou 3-4 drobonké texty.

Comments are closed.