Prémiové aukce mohou být dobrou inspirací

Prémiové aukce se pořádají v pravidelných intervalech prakticky na většině serverů. Podmínky pro zařazení domény jsou různé. Někdy je nutný kvalitní kousek, který se líbí provozovateli, jindy je potřeba záruku, že někdo má o doménu zájem (jakási závazná předaukce) nebo regulační poplatek.

Jednu věc ale mají prémiové aukce společnou. Vždy je dostatečná poptávka (často až umělá) a dokáže prozradit, které kousky jednoduše mají potenciál. Já osobně prémiové aukce rád sleduju, protože se v nich často vyskytují určité trendy, které nezřídka neminou i českou republiku. Prostě kouknu po čem je poptávka a zamyslím se jestli by česká varianto v sobě neměla také nějaký ten potenciál. Sice se mi to už párkrát vymstilo, ale na druhou stranu pokud něco registrujete za reg fee tak prakticky nemůžete udělat chybu. Jestliže počítáte, že doménu prodáte i za pouhých 5000 CZK, tak registrační poplatek 200 CZK je nic. Buď si koupíte doménu nebo vsadíte sportku. Výhodou u domény je, že vše je jen na vás.

Právě v těchto dnes se rozjíždí první premium aukce na sedo roku 2010. Tak koukněte. Premium aukce jsou na inspiraci pro lidi, kteří mají spoustu času a nebojí se jej investovat do hand regu dobrým zdrojem inspirací, nebo prostě při procházení auction listů dokáží relaxovat.

[poll id=”6″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Prémiové aukce mohou být dobrou inspirací”

  1. Mel jsem nekolik domen v Sedo Premium aukci, ale nesouhlasim s tim, ze je vzdy dostatecna poptavka a taky si nemyslim, ze je to nejlepsi misto na prodej.

    Domeny vybiraji dost subjetivne. Jinak aukce na kterou linkujes je atypicka tim, ze je tam hodne ccTLDs…

    1. Domenda: ta aukce byla spíš vybrána že mi přišla zrovna pod ruku. Které místo je podle tebe nejlepší na prodej premium domén. Prostě kde může člověk sledovat trendy?

  2. Napr. TRAFFIC live aukce pro ty lepsi, DNF pro ty horsi, ale samozrejme end user tam moc casto nebude, osobni kontakty, “myslivec”, to je slozitejsi…

    DNJornal, ale ten znas.

  3. V anketě je vždy jedna odpověď, která mě dokonale rozesměje. Doufám, že v tom budeš pokračovat. :D

Comments are closed.