WordPress dokáže ze 3 článků udělat 10

wordpress_logoTak jsem začal s redevelopingem, jak sem zmínil v posledním postu a pomalu si do developerského deníku zapisuju jednotlivé úpravy a jak na to reagují vyhledávače. U jednoho webu už je to pár dní co jsem komplet změnil svůj miniMFA CMS na WP a nasázel tam první sadu článků. Celkem mě překvapila neaktivita google. Na druhou stranu co by jsem po něm chtěl, to MFA leželo ladem víc jak půl roku a google se očividně do reindexování moc nechce a to i když mi hlásí, že den po úpravě procrawloval přes 300 stránek.V indexu má právě teď 9 stránek z toho 5 starých.

Co se týká seznamu tak ten se předvedl, pár dní po změně u jedné stránky změnil screenshot. Teď už jsou změněné 2 sceenshoty. Ještě by to chtělo i ten obsah a byl by jsem nadmíru spokojen.

Teď jsem ale koukal na jeden svůj projekt co jsem nedávno dělal. Potřebuju otestovat znovu váhu elementů jako je bold, italic, underline, barvičky a hlavně přeškrtnutý text. Udělal jsem si na to miniblog a nikam ho neregistroval. Potřebuju si taky ověřit rychlost indexace, nějak nám to poslední dobou zamrzá. Seznam zatím bez reakce, ale to se dalo čekat. Blíží se Vánoce všichni hážou nové zboží do eshopů, recenzenti píšou jeden PR článek za druhým, takže seznam má asi starosti někde jinde. Google už mi projekt zaindexoval. Jen mi přišlo celkem směšné, že udělal ze 3 článků 10 zaindexovaných stránek. Ono když se využijí štítky, kategorie, archiv atd. tak se to ve WP dobře rozroste. Například 404m.com má něco přes 600 článků a zaindexováno je 1570 stránek.

No ještě uvidím co přinesou mé experimenty, určitě se podělím o výsledky, jestli se nějakých dočkám :D


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “WordPress dokáže ze 3 článků udělat 10”

  1. Asi jsem trochu natvrdlej, ale nějak jsem nikde ve článku nenašel odpověď na jeho titulek? :-) Kromě článků jsou zaindexované samozřejmě i rubriky, štítky, stránky příspěvků (archivy) a i další odkazy, které WordPress vygeneruje, ale to je asi něco jiného?

    1. petr: text už byl připravený nějakou tu dobu, navíc jsou to procrawlované stránky, takže jednu mohl procrawlovat i několikrát :)

      Separatista: v podstatě nějak tak

  2. Trošku se bojím štítkování z důvodu duplicity. Jsou mé obavy zcela mylné nebo částečně opodstatněné. Tom@s o tom kdysi něco psal.

  3. To bude tým ze google indexuje články bez komentárov a články z komentárma. Niektoré servery dokonca ponúkaju články bez komentárov články z komentárma a iba komentáre tým pádom registruje aj bez komentárov

  4. Saloš: Není problém zakázat indexování štítků přes robots.txt. Ale zase bych z toho takovou vědu nedělal.

Comments are closed.