Pay Per Post se nám začínají nějak rozjíždět

interesting_catDneska mě překvapil článek na ihned.cz, kde se autor zmiňuje o reklamních “hrozbách” budoucnosti. Článek je opravdu fajn (neutrálně napsaný) a pro všechny lidi zainteresované do online bizu by měl být povinnou četbou. Najdete tam vysvětlení pojmů jako Flog nebo Astroturfing.

Už i lidé v ČR vědí, že ty superčistice, které dokáží zlikvidovat mastnotu pouhým pohybem ruky i několik centimetrů od houbičky nejsou v reálu tak účinné a bez patřičného fyzického nátlaku prostě tu připečenou mastnotu z pekáče nedostanete. I když si to nakonec stejně v supermarketu koupíte, protože je na to reklama všude kolem. Jenomže ne každý na takovou masivní reklamní kampaň má.

Správná reklama je taková, která se nám dokáže dostat pod kůži. Asi každý známe virální videa, nebo vtipné reklamy, které nám občas pošle někdo z BFU offline kamarádů. Zatímco většina se snaží šířit jen značku (velké firmy si prostě na zákazníka počkají), menší firmy potřebují zákazníky. Jak bylo zmíněno v článku právě pro ně jsou dobré Pay Per Post reklamy.

Na domain day 2 jsem s majitelem PlaCla.cz probíral právě Pay Per Post v ČR. Bouhžel jako pro současnou jedničku na trhu, jim připadla role učit inzerenty co je to pay per post a přesvědčovat je, že se jim to vyplatí. Což je nelehký úkol. Navíc současná koncepce PlaCla může být na první pohled celkem nepřehledná. Inzerent neví kdo v systému je, jaká bude odezva, ani jaký bude výsledek. Projektu prostě chybí nějaké garance efektivnosti. Osobně si myslím, že by projektu prospěla spolupráce s různými SEO agenturami, které by mohli právě PlaCla zahrnout do svých služeb. Upřimně řečeno 10 článků na placla udělá víc než kvalitní registrace do katalogů jak z dlouhodobého hlediska (trvalý zpětný odkaz, obklopený relevantním textem) tak i krátkodobého (okamžité zvýšení návštěvnosti). Možná mi bude teď pár lidí oponovat, ale čím více blogů a firem bude Pay Per Post využívat tím větší poptávka po službách tu bude. Mimochodem v článku je zmíněný i projekt AdMan.cz, který je na rozdíl od PlaCla otevřený, ale zatím prázdný. V každém případě pokud svůj blog do systému zaregistrujete získáte zdarma i zpětný odkaz. Nikdo vás koneckonců nenutí psát články a registrace je otázkou pár kliků. A kdo ví, třeba se rozjede. Zatím je v beta testování. V článku není zmíněný ještě pay per post systém jahl.cz/sk. Po registraci získáte také odkaz zdarma.

No co dodat. Snad jen blogerům popřát hodně spokojených inzerentů, inzerentům hodně spokojených zákazníků a majitelům systémů na Pay Per Post hodně trpělivosti jak s blogery tak s inzerenty.

Mimochodem s majitelem PlaCla můžete diskutovat na webtrhu v tomto vlákně. S majitelem Jahl zase v tomto.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Pay Per Post se nám začínají nějak rozjíždět”

  1. Vůbec nechápu proč se furt všude píše o Admanovi, který v podstatě nefunguje? Už tam někdo dostal za něco zaplaceno? Přitom Placla.cz podle včerejší měsíční uzávěrky nejspíš přerostla obratem Directoglobal.

  2. Jako provozovatel pořád slyším dvě věty. Od blogerů:”Tam jsou málo placené články”. Od inzerentů:” Tam jsou jenom blogy nízké kvality”. Aktuální nízké ceny odpovídají nízké kvalitě blogů.

    Inzerent rád zaplatí za článek více, když bude vědět, že se mu ze zákaníků, kteří si přečtou článek peníze vrátí na tržbě. Inzerent má většinou omezený rozpočet a má na výběr, buď dá pár článků po 1000 Kč nebo pár desítek po 200 Kč. V PR kampaních vítězí masové rozšíření.

  3. PlaClu som skúšal, aj cenu som ponúkol myslím si že adekvátnu za článok, ale ozvali sa až na jeden web iba veľmi slabé blogy. A aj ten jeden o ktorý som mal záujem nakoniec článok nebol schopný napísať :(

  4. Ono by pomohlo, kdyby se bloger mohl ozvat, že by měl o nabídku zájem, ale za jinou cenu a podpořit to čísli o návštěvnosti a pageranku svého blogu – vysoká návštěvnost taky představuje masové rozšíření. Bez toho se na Placla významnější blogy nejspíš neobjeví.

  5. včera Placla obvolávali inzerenty a nabízeli affiliate…:-D vidím, že to bylo vyslyšeno:)

    mám návrh, kdy budu Placlu používat je po zavedení funkce lepšího vyjednávání ceny za post i ze strany bloggera třeba – napsal jsem jim to na webtrh

  6. JersyWoo: Martine to jsou snad trochu příliš silná slova, ne. Nebo jste udělali milión korun :).

  7. Vembl: vycházím z měsíčního obratu o kterém jsme se bavili na DD2 after party. Daří se mi držet měsíční růst obratu Placly každý měsíc o 50% (listopad 72%, krapet jsem to neubrzdil) :-

    1. JersyWoo: tak to gratuluju. Koukám, že jsem to s bulvarizací nadpisu tentokrát nepřehnal :)

  8. JersyWoo ako si tak citam, vidim, ze sa TI dari. Inac co sa tyka ceny clanky, bud 10 clankov po 200kc alebo jeden za tisic som si neni tak isty co sa viac oplati. Radsej kupit jeden clanok ktory bude publikovany na poriadnom magazine – napriklad internetovy obchod.

    ////

    Upřimně řečeno 10 článků na placla udělá víc než kvalitní registrace do katalogů jak z dlouhodobého hlediska (trvalý zpětný odkaz, obklopený relevantním textem) tak i krátkodobého (okamžité zvýšení návštěvnosti).

    Tieto vety su samozrejme pravdive. Zakladna reklama, samozrejmost kazdeho internetoveho obchodu pripadne webovej stranky je registracia do katalogov a hlavne reklamne pr clanky. Potom PPC uz toci ako take zisky, to je jasne.

Comments are closed.