.eu IDN klepou na dveře, co na to registrátoři?

eu.gif10.12.2009 bude možné registrovat IDN .eu domény. Obsaženy by měli být všechny znaky států EU. Osobně v tom nevidím nic extra. Prostě .eu přejde na standard všechn vyspělích světových domén, které IDn už dávno podporují. Jak se na to připravili naši registrátoři?

Zatím mi přišel informační email jen od Subreg.cz a General Registry.

Subreg.cz nám přináší možnost předregistrace IDN .eu domén už od začátku listopadu. Připlatíte si navíc 50Kč regulační poplatek (bez DPH). V případě neúspěchu, by mělo dojít k vrácení celé částky (tak jsem to z emailu pochopil).

General Registry nabízí předregistraci zdarma. Respektive stačí vše uhradit. Pravidla jsou kdo dřív příjde ten dřív mele. Neúspěšné registrace budou refundovány formou kreditu pro další použítí.

Pokud máte další tipy na české firmy, které poskytují předregistrace na IDN .eu domény tak je přidejte do diskuze. Díky.

Co se týká IDN .eu domén nevidím v tom nic zvláštního. Seznam.cz s nimi má celkem slušný problém. V xn--esko-fua prostě klíčové slovo česko nenajde. Dělal jsem s IDN geo doménami celkem slušné experimenty a výsledky za moc nestály. Prostě plusové body za keyword v doméně na seznam.cz s ID doménou nenachytáte. Což je celkem škoda, protože seznam bere v úvahu i doménu 1. řádu jako keyword. Teď už navíc doménám takovou váhu nedává. No zkráceně dá se na IDN doménách vydělat? Nemyslím si že v ČR ano. Ale některé IDN verze neIDN .eu stránek Německa a Francie by mohli mít nějaký ten type in.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “.eu IDN klepou na dveře, co na to registrátoři?”

  1. Na subregu jsem si pár IDN předregistroval. Budu dost překvapen jestli vůbec něco uloví. Jaké máte zkušenosti z předregistrací?

    1. petr: je to TLD, koncovka. Přišel jsem na to ještě než mi penalizovali belorusko.eu. Hodně lidí chodilo na dotaz jestli je belorusko v eu a seznam při vyhledávání v URL tlustě zvýraznil belorusko a eu . Prostě bere v potaz všechny části URL ať se jedná o subdoménu (doména třetího řádu), samotnou doménu (doména druhého řádu), nebo koncovku domény (doména prvního řádu). Hádejte proč jsem tehdy tak fandil .me :)

  2. Aha…no další zajímavé info…Nevíš jak je to s tou Alexou? Někde říkají, že se čítá jen od toho, kdo má toolbar, někde zase že je to od prohlížeče…ale info jsem nedohledal…:-(

  3. muzu potvrdit, ze seznam bere TLD jako klicove slovo – take mam vyzkouseno.

    eu s IDN predregistrovavaje jeste czechia/regzone a dokonce se slevou.

  4. Pochopil si správne, pokiaľ IDN EU nebude odchytená, poplatok bude samozrejme vrátený. :)

  5. Na regZone.cz nebo czechia.com nyní registrace EU a předregistrace za 149,- + DPH. V případě neúspěchu 100% vrácení peněz. Tato cena je až do konce roku.

Comments are closed.