Google může prodávat TM klíčová slova

google_logo_small.gifNejvyšší soud EU (The European Court of Justice) rozhodl, že google neporušuje práva vlastníků ochraných známek, když umožňuje nakupovat klíčová slova na kterou se jejich ochranná známka vztahuje.

O co původně šlo. Louis Vuitton zažaloval google za to, že na klíčové slovo Louis Vuitton, prodával konkurenci reklamu. Tedy když zadáte do vyhledávání Louis Vuitton objeví se reklama konkurence. Google se bránil tím, že není protiprávní nechat bidovat uživatele AdWords na TM slova. Za což mu dává zapravdu i soud, podle kterého se skrz reklamní síť Adwords v podstatě neprodává žádné zboží veřejnosti.

Ono je celkově ten případ komplikovanější, v každém případě to je dobrá správa pro tvůrce MFA a minisites, protože TM budou i nadále velice dobře placené a to nejen vlastníkem práv, ale i spoustou lidí, kteří se chtějí na zavedené značce přiživit. Nezapomínejte však, že když to přeženete (TM v doméně, design zaměnitelný s originálem, originální slogany, TM logo atd.) tak už se do konfliktu s právem dostanete a pochybuju, že máte kvalitnějšího právníka než google.

Další čtení:

Legálnost MFA


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Google může prodávat TM klíčová slova”

  1. Kvalitnějšího právníka než Google bychom potřebovali, kdybychom se chtěli soudit s Googlem, není to tak? Avšak v uvedeném případě hrozí spíše soud s vlastníkem ochranné známky.

  2. Súd uznal za legálne predávať TM Googlom, je rovnako legálne zadávať reklamu na TM u Googlu ?

Comments are closed.