DirectoGlobal se začíná vzpamatovávat

directoglobal.gifZa posledních několik dnů jsem prodal skoro dvacer reklamních ploch přes DirectoGlobal. Vypadá to, že prázdninový útlum konečně ustal. Spíše by se dalo mluvit o prázdninové krizi v DirectoGlboal. Aby jsem pravdu řekl, chvilkami jsme přemýšlel jestli vůbec ten systém žije. Za srpen by se dal počet prodaných ploch spočítat na prstech jedné ruky. Prakticky krom 404m.com jsem neměl na žádné stránce vyprodané všechny reklamní plochy. Těžko odhadnout jestli to bylo tím, že na majitel DirectoGlobal se opozdil s výplatou nebo jen strachem z podivné penalizace. Co se týká mě tak s opožděním plateb nemám problém. O výplatu žádám více méně každý měsíc a není to životně důležitá část mích příjmů. Prostě se nějaký ten měsíc počká a pak alespoň můžu manipulovat s větší částkou.

V každém případě za poslední týden se zase DirectoGlobal začíná dostávat do formy. Inzerenti utrácejí a já zase jsem na vážkách jestli pro monetizaci dalších projektů opět nepouvažovat o DirectoGlobal jako jasnou volbu. Práce na rekonstrukci mého nástroje nejen pro domainery cybersquatting.cz jsou v plném produ a už brzo se objeví nová verze, kde jsem chtěl původně hlavní plochy nahradit AdSense (poslední dobou jsou ceny za kliky příjemně vysoké). Teď, ale uvažuju, že by možná stačilo zvednout cenu za reklamu. Zdá se že ti nejdůležitější, tedy inzerenti, na directoglobal nezanevřeli a hodně publisherů se odklidilo z cesty. Že by se staré časy systému DirectoGlobal, který přetéká reklamou vraceli? Těžko říct faktem ale je, že teď utíkat je hloupost. Michal se totiž netají tím, že se poučil s chyb a hodlá rozjet Directo 3.0. Zatím se toho o tomto systému moc neví, ale šeptá se, že bude pouze pro vyvolené. Když k tomu přidáme oficiální vyjádření: “Všechny aktivní účty budou převedeny do nového systému automaticky.”, tak by opravdu stálo za úvahu zamyslet se nad zběsilým úprkem jinam. Ostatně ono v ČR ani zatím není kam. Všechny pokusy o nahrazení systému DirectoGlobal dopadli naprostým neúspěchem, anebo jen dopadli jak dopadli. Jediné co se zatím dokázalo přiblížit na míle daleko DG je systém mlink, ten ale pro větší projekty trpí nedostatkem inzerentů (mám pocit, že většina tam chce za málo peněz hodně muziky) a na menší už se jednoduše vyplatí nasadit backlinks, které mi prostě vychazí při průměrných cenách i počtu odkazů zhruba 3x lépe. Jistě je nutné zohlednit, že dostáváte zaplaceno v USD, pouze paypal a platí se jen za GPR. Na druhou stranu se jedná o ověřený systém, který snad ani nemá výplatní minimum. Stačí koupit doménu s GPR 2+, nasadit obsah o hudbě nebo mobilech a do 3 měsíců je vyprodáno 8 – 10 odkazů pernamentně. Přitom je jedno jestli je stránka česky, protože stejně na ní budou odkazy v korejštině. Ostatně u minisites je to stejně jedno, jde o peníze ne? Kdo má kvalitní trafik jede affil, kdo má alespoň trafik tak PPC.

Ale teď zpět k tématu. DirectoGlobal se vzpamatovává a to je dobře pro nás developery. Navíc se chystá nové, které už nebude opakovat chyby těch předchozích. Bude změřeno výhradně na česko/slovenský trh a napojené na různé projekty, které poslouží jako distribuční kanál peněz firem, jenž hledají nové levnější možnosti reklamy. A těch není zrovna málo. Příští týden pokud se vše povede mám s Michalem sraz a zkusím z něj vytáhnout víc detailů. On se rozhodl, že už nic konkrétního nechce slibovat, tak to z něj zkusím vytáhnout ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

19 Replies to “DirectoGlobal se začíná vzpamatovávat”

  1. Jestli se povede vyhnout penalizacím, tak by to mohl být zas supr systém. Uvidíme no

  2. google nahodou neznizuje PR o -2 webom na ktore sa nasadi backlinks? Som to kedysi skusal na jednom webe, a po par case sa z PR2 stala 0

  3. Již měsíc prosím majitele, aby mi proplatil výdělek. Nic se bohůžel neděje. :-( Já s DirectoGlobal spokojený nejsem.

  4. Tak ten prodej otestuju a poreferuju, ceny jsem mel ted nastaveny neunosne vysoko a v podstate jsem jen cekal az dobezi reklama, pokud do tydne prodam alespon cast ploch ktere nabizim u systemu zustanu:)

  5. Pepperos: Ahoj Pepo. Omlouvám se ti, ala tvé slzy nakonec padly na úrodnou půdu. Peníze ti byly vyplaceny v pořadí v jakém jste žádali o výplatu (splatnost jsi měl mít tuším 12. září). A teď vážně. Mrzí mě, že došlo ke zpoždění výplat, vím, že je to ode mě špatné opozdit se s výplatami, ovšem na druhou stranu si na nic nehraji, neschovávám se za líbivé a laciné namachrované kecy typu “jsme nejlepší…” a nikdy nezůstatnu nikomu nic dlužen a nikoho nepodvedu ani neojebu. Ke zpoždění výplat došlo kvůli runu na directoglobal, který vypukl po té údajné penalizaci ze strany Seznamu a poté co jsem v záchvatu totálního nervového vyčerpání na jeden den udělal tu chybu, že jsem to chtěl prodat za korunu. Nyní již bude vše v pořádku. Neříkám, že se nemůže stát, že se zpozdíme s nějakou tou platbou, ale rozhodně to nebude v řádu měsíce a půl, jako tentokrát.

    Těšte se na třetí generaci Directa – bude o mnoho lepší a navíc bude fungovat i kvalitní podpora.

  6. Backlinks.com je bohužel spolehlivou cestou jak přijít o pagerank. Na jednom webu mi šel nejprve ze 4 na 2 a pak na 0. U druhého šel z 5 na 2, backlinks jsem odstranil a pagerank už zůstal.

  7. Drzim Michalovi palce, uz by si zasluzil, aby mu niektory internetovy projekt vysiel poriadne.

  8. Jsem rád, že se Vembl rozhodl znovu pro to, jít s Directem dál. Taky pomalu pociťuji, že se to rozjíždí. Budu držet palce.

  9. jo, taky jsem si myslel že directo vypadlo, jak mi asi dva tejdny nikdo nekoupil reklamy… a pak to přišlo asi v 10ti kusech, tak jsem spokojen :)

  10. Nedávno byla spuštěna akce u directoglobal 100% kreditu na víc zdarma pokud si inzerent dobije kredit min. částkou 5.000,- (nebo tak nějak, pokud mě paměť neklame) což se může právě v těchto dnech projevovat u plateb. Každopádně nevidím do střev directoglobal, ale rád bych doplnil že nejen Vembl (majitel) piká za chyby. Vembl se z chyb ponaučuje a co publisher či inzerent? Directu držím palce, možná se jen přikláním k tezy: “Dělej jednu věc a pořádně se 110% nasazením.”

  11. Držim Vemblovi palce ať se s DG 3.0 vše daří. Co se výplat v DG týče, vše zaplatil. Sice se zpožděním, ale zaplatil a to je to hlavní. Pokud se podaří DG znovu oživit určitě rád budu znovu inzerovat ;)

  12. Tak jsem na pár webů vrátil bloky a uvidíme. Tam, kde bylo vždycky vyprodáno za mnohem větší cenu to teď zeje prázdnotou.

    Navíc podpora nějak nereaguje. Chtěl jsem zrušit web a zároveň se mi nezobrazovala zakoupená reklama, napsal jsem na podporu tak měsíc zpátky a prd.

  13. Musím uznat, že Vembl bojuje a snaží se každému vyjít vstříc a nikomu nezůstat dlužný. Doufám, že ta třetí verve Directoglobalu už bude konečně stát za to :)

  14. Problemom ale je, ze ten ich zoznam webov je absolutne nepouzitelny. Drviva vacsina webov je penalizovanych (imho bez stavy), ranky neaktualne. Ziadny web nema PR 5, napriek tomu, ze ich maju v zozname aspom 5. Inzerenti v podstate kupuju nieco ine, nez si v skutocnosti myslia.

  15. Chcem sa spýtať inzerentov, či kupujú reklamu na directoglobal hlavne za účelom SEO? Alebo ide z reklamy aj celkom použiteľný traffic ?

  16. Pokusím se trošku věštit. Tak jak pozoruji chování uživatele Vembla, mohu usoudit toto tvrzení: nové directo bude opět postavené na novinkách (obrázky, platby, …), zároveň budou v projektu vidět prvky z adwebia, etarget atp.. Což dle mého názoru directu moc neprospěje. Opět na tom boudou uživatelé tratit s tímto neotestovaným systémem. Vypustit reklamní systém není až tak jednoduché. Vembl se pokouší tyto systémy vypustit hned dva. Jeden odkopunený (directo) a druhý je možná postaven na null scriptu (adwebio). Upozorňuji, že nejsem odpůrcem directa ba naopak. Jen mě mrzí že systém testují až sami uživatelé a zároveň se vlastně neví co to ze searchboty udělá. Proto bych taky vypustil tvrzení z ranky vyhledávačů u directa.
    Doufám, že se mé tvrzení nepotvrdí a budu naopak mile překvapen.

  17. Drago, uz som tu dnes asi 7mi krat, a stale pozeram ze ziadny novy clanok. Ved mas polku toho co si chcel mat v pomeri s dnami nie? zase to budes potom dohnavat 5timi denne posledne dva dni?

  18. Marek Stejskal: Ahoj Marku. Uvidíš, že se dost mýlíš. Nové directo nebude mít žádné prvky z Adwebia, eTargetu ani ničeho jiného. Zůstane i nadále jednoduchým systémem nabízejícím plnohodnotnou odkazovou reklamu. Bude to ale udělané trochu chytřeji než dosavadní DirectoGLOBAL. Prostě tak, aby to nešlo snadno odhalit. Pokud jde o vliv DG na SEO tak ten vliv stále existuje – mohu to snadno dokázat na některých webech, kde jsem ho nasadil a vedlo to ke zlepšení pozic. Odkazy se ale musí kupovat chytře – nikoli všude, ale jenom na obsahově relevantních webech. Ale jinak s tebou souhlasím, že jsem se dopustil spousty chyb a třeba se ještě spousty chyb dopustím, ale kdo nic nedělá nic nezkazí … :)

  19. To Vembl: To se těžko dokazuje to co tvrdíte, poněvadž na zlepšení může mít u search-bota vliv cokoliv co během optimalizace html stránky děláte. Pokud neděláte s webem vůbec nic a pouze kupujete odkazy přes directo určitě to během prvních pár týdnů může vést k zlepšení, ale… (pak se to také nedá nazvat optimalizací) Každopádně zkušenější uživatelé (publisheři) to prostě a jednoduše vědí, že pokud koupí zpětný odkaz může to mít určitý vliv pro vyhledávače.
    Mě osobně se líbí konkurenční buysellads.com

Comments are closed.