.cm doména už v srpnu pro všechny

cm.gifDoména .cm je ccTLD Kamerunu. Řadíme jí často mezi exotické domény. Ačkoliv existuje už delší dobu, doposud nebylo možné registrovat si přímo cokoliv.cm. Museli jsme se využít systém podobný jako u domény Velké Británie tedy pomocí jakýchsi domén třetího řádu (.co.uk, .me.uk atd.). V současné době probíhá už Landrush period, kde je možné si doménu předregistrovat a pokud bude více zájemců skončí v aukci. Fáze takzvané open registration začne 1. srpna.

A co má tato doména navíc, že se o ní zmiňuji? No ono jde spíše o to co jí vlastně chybí. A to něco je písmenko o mezi c a m. Pokud jste si někdy chtěli vybudovat typo portfolio, které zaparkujete, tak si vyhledejte ty nejlepší .com kousky na internetu a připravte si pořádný balík peněz. Současná cena v Landrush co jsem hledal tak vychází poměrně vysoko až 500 USD za 2 roky. V srpnu by měla být někde pod 100 USD, ale kolik to se mi nepodařilo zjistit. Pokud máte někdo odkaz na nějakou konkrétnější zprávu tak postněte do diskuze.

Teď otázka na kterou určitě všichni čekáte. Vyplatí se to? Co si budeme povídat .cm je prostě typo doména a pokud budete vlastnit typo doménu, jejiž správná forma má velkou návštěvnost a pořídnou cenu za klik tak určitě ano. Občas si na ahydově blogu můžete přečíst jak nějaká jeho typo doména za pár dnů vydělá několik desítek až stovek dolarů. Jenomže tenhle druh obchodování není určen pro běžné domainery, ale spíše investiční společnosti, které prostě nakoupí pár tisíc kousků a ve výsledku na tom vydělají (co nebude vydělávat to prodají). Potřebujete mít slušné zkušenosti s parkingem a také individuální podmínky pro VIP domainery budou rozhodovat jestli se něco vyplatí nebo ne. Já za sebe říkám, že nic pro mě. Ačkoliv na parkingu nějaký ten dolar trhnu tak rozhodně dám přednost .me doméně a investování do jejího developování (15 USD doména + 50 USD developing + 35 USD linkbuilding).


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “.cm doména už v srpnu pro všechny”

  1. ja stale nechapem ako moze byt .cm typo domena. To iste .co aj ked tam je ta sancia vacsia. Podla mna to bude zase len dalsia bublina zaostaleho statu, ktory dostane par dolarov od spolocnosti ktora bude tuto tld spravovat a predavat domainerom.

  2. Tech 15 USD za domenu, to mas k tomu pripocitany i hosting, nebo je to cena jen za domenu? Me totiz 15 USD pripada docela hodne…

  3. Čo na tom nechápeš? Existujú tisíce projektov bežiacich na com doméne. Je pravda že to nieje najbežnejší preklep, ale pri veľkých projektoch a mase ľudí sa proste preklepnú.

  4. z com na cm, no tak to musi byt brutal trafic.
    To skor con alebo nieco podobne.

  5. Mne připadne lepsi typo z domén CN než z COM. Nevím tedy kde mají číňani M a N na klávesdnici, ale my je máme vedle sebe.

    BTW. podobné typo je možné udělat i u SK -> DK. Ale osobně vyzkoušeno a Dáni neklikají ;)

Comments are closed.