Aktualizace page ranku – den poté

PadajiciCenaTak už se nám to pomalu ustáluje na nějakých konkrétních číslech. Podle očekávání rank mého blogu spadnul na 4 z 5tky, ačkoliv jsem to podle google webmaster tools předpokládal, celkem mě to štve. Na druhou stranu nic se nedá dělat a je nutné se dívat kupředu. Stále je tu ještě výzva v podobě udržení sranku 90 nebo dosažení 100ky.

Pokud by se google držel svátků tak by další přepočet mohl být 6.6, kdy se v Americe slaví den D, popřípadě 4.7 na den nezávislosti. Těžko říct.

Ok ale teď neúspěchy stranou je načase kouknout se co se povedlo. Moje minisites se pohybují kolem GPR 0 – 2. Prakticky všechny moje minigeo projekty poskočili. Výjimkou je jen lucembursko.eu. Tento jev budu muset trochu víc prozkoumat. Vzhledem k tomu že patří do skupiny estonsko.eu, belorusko.eu, které získaly GPR 1 je to zajímavé. Budu muset udělat pár srovnávacích testů.

Další jsou moje IDN geo domény. To je hádanka sama o sobě. Z 5ti kousků 2 získaly GPR 2, jedna GPR 1 a 2 nezískaly nic. No potěšilo mě to protože právě s IDN jsem měl na directoglobal problém prodat reklamu.

Tak a teď zlatý hřeb mého testování. Zhruba 2 dny mi trvalo vytvořit sérii 10 webů (každý na vlastní doméně, stejný hosting). Jednalo se o experiment a pokud na ně narazíte tak prosím nikde nezveřejňovat, protože by jsme přišli o hezké výsledky (návštěvnost a další odkazy, by mi rozhodily test). Weby s odstupem několika dní postupně registruju do vybraných 12 katalogů (většinou bez ranků na podstránkách). Jsem zhruba v pulce. Díky novému přepočtu sranku se dá i pěkně sledovat přenos síly. Každý web v serii má v současnosti srank 40 (po změně algoritmu měly až na číslo 9 40, 9tka měla 30). Minulý týden jsem registroval 6tý web v pořadí do katalogů. Linkování je A->B->C->A (3 odkazy, 3 odkazy, 4 odkazy). Původní varianta počítala až se 100kou webů, ale bylo by to moc práce (nehledě na registrace do katalogů 1 web za týden by experiment dost protáhla). Snad jste pochopili o co se zhruba snažím, shrnul jsem to dost na rychlo, až budou konkrétní výsledky rozeberu do detailů. Weby jsou rozdělené do množin. V A je 1,2,3 v B 4,5,6 v C 7,8,9,10. V katalogu jsou1,2,3,4,5,6 o weekendu budu registrovat 7čku. GPR nabraly 3,4,5. 1 a 2 neměli dost síly na zisk ranku, protože mají jen sílu z podstránek katalogů. To své málo však předali množině B, kde v kombinaci s katalogy u 4,5došlo k nárůstu GPR na 1dna. 6tka (ještě není v katalozích zaindexovaná). Kde však vyhrabala 3ka GPR 1 mi je záhadou. I když teď když koukám na jiný servr tak u 1,2,3 jsou si nejisté servy (a to už jsem si myslel že přepočet skončil). Takže si na rozuzlení budeme muset chvilku počkat.

Mimochodem gratuluju Tom@sovi, který stojí za projekty svetdomen.sk, phpbb3.sk a seocentrum.sk u všech dokázal získat GPR 5, což pro jeho podnikání v oblasti SEO jsou velmi hezké reference. Já vím, že budte namítat, že GPR 5 není vše, ale kdo z vás to má ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Aktualizace page ranku – den poté”

  1. Zaujimave na jeden web mi smeruje okolo 116 backlinkov a page rank 0. Na iny ukazuje 45 backlinkov a page rank vraj 2, to som z toho jelen :)

  2. presne tento istý pokus robím aj ja , tiež mám 10 cz webov 3 – 3 – 4

  3. diky za odkazy a pochvalu :) ako som pisal na blogu ta podopra mala mat uz davno 5 s takym mnozstvom odkazov ale to seocentrum ma naozaj prekvapilo kedze som sa tomu nevenoval ale tam mi je rank ukradnuty ale mozno to zaujme nejakeho klineta ,urcite sa nezabudni pochvalit tymi vysledkami chcem vediet nejake dalsie info ako na srank pretoze pre seznam je dost dolezity ako tak pozorujem.
    inak zaujala ma jedna adsense reklama :D

  4. Pagerank sám o sobě je celkem na nic. Kolegovi, respektive kolegům se podařilo dosáhnout PR7, ale v pozicích se to nějak extra neprojevuje:-) Na druhou stranu, když na to nachytají nějaké zákazníky, tak to možná smysl mít bude.

    Ten experiment s různě prolinkovanými micrositami mě docela zaujal. Mám totiž něco podobného nasazeno asi měsíc a v souvislosti s novým systémem výpočtu Sranku to vyhodilo celkem zajímavé hodnoty. Trochu jsem to poupravil, tak uvidíme, jak bude Srank reagovat dál. Jsem zvědav, jak dopadne tvůj experiment.

  5. Ciste teoreticky, nevite nekdo kolik je zhruba potreba odkazu pres yahoo backlinks na PR5? Vim, ze vic zalezi na sile a tematecnosti, presto by me celkem zajimala nejaka umera.

  6. Zeb: osobně si myslím že google přitvrzuje. Přeci jen počet uživatelů i počet stránek roste a pokud bychom vzali v úvahu, že každá stránka s nějakým gpr začíná*, tak musí růst i nároky na zisk větších projektů. Ale také to může být tím, že na spoustu stránek jsem nasadil místo adsense (nepřenáší ranky) directo (přenáší ranky). Takže se na blog dostává méně. Ale to jsou spíše dohady :)

    *(GPR totiž by fungoval ideálně jen pokud by neexistovali stránky, které prostě nikam neodkazují a tento fakt hodně nabourává jen parking s nofollow v meta).

  7. u třech webů mi zase stoupnul rank, který poklesl jako trest za backlinks. Po poklesu ranku jsem nechal všechny reklamy a teď se to vrátilo na původní úroveň… :)

  8. Kdepak google nepřitvrzuje. Ale aby nedošlo k devalvaci PageRanku, došlo nyní k pořádnému přepočtu. Když to zjednoduším – “googlesuma” je konstanta. Vznikají stále nové stránky, které mají třeba PR1, PR2, PR3 apod. Pagerank je exponenciální. Takže pokud by na naše stránky odkazovalo stále stejně odkazů, tak za pár let se z našeho PR5 stane PR třeba 2. proto je třeba neustále vyměňovat a třeba i kupovat odkazy, aby(!) chom zůstali alespoň na stejných rancích. Pokud do toho jdeme hodně zostra, tak se nám PR může zvýšit. Vidím to u sebe…nedělal jsem pro výměnu nic a všechny weby mi spadly poctivě o 1 PR dolů.

  9. lucas03: to jsou pořadové čísla webu. V současné době nemám žádnou GPR 5tku.

Comments are closed.