Nedělní úvaha

Tak už tu máme zase neděli a já sem leniví psát nějaký hezký a veřejnosti prospěšný článek. Takže si pustím muziku a zkusím nějak shrnout co jsem za poslední týden objevil, vymyslel nebo co se vůbec stalo.

Asi největší událostí tohoto týdne byla změna počítání sranku. Spousta lidí je zklamaná, protože teď má každý srank 40 – 70. Dřív byl srank alespoň na pohled více lineární. Takže postupně šlo vystoupat až na nejvyšší příčku. Teď má nádech spíše exponenciální. Podle mě to je lepší. Alespoň budou mít odkazy srank 80 a víc větší cenu. Navíc srank stoupnul na ceně díky vyjádření Dušana Janovského, vedoucího fulltextového týmu Seznam.cz

Ve výsledcích vyhledávání se efekt upraveného výpočtu S-ranku může projevovat od zítřka (to jest od pátku). Ačkoli se S-rank na řazení výsledků vyhledávání podílí, jeho vliv je relativně malý, protože je jenom jedním z mnoha dalších údajů, které vstupují do výpočtu výsledného řazení.

Zdroj: zive.cz

Že zas takovou malou váhu mít nebude ukázalo i přeházení výsledků. Některé mé weby si opravdu poskočily. Takže na rozdíl od GPR se už všichni budou těšit až jim povyskočí srank, protože s ním může přijít i povyskočení ve vyhledávači.

Když nad tím přemýšlím tak jsem tento týden nekoupil žádnou doménu. Ale asi je to dobře nestíhám to developovat. Resp. jsem teď nějaký lenivý. Dělám všechno možné jen nedevelopuju. Budu si muset najít něco jiného než geo domény. Už mám toho zeměpisu plné zuby. Přemýšlel jsem i o nějakém větším projektu, ale do toho se mi moc nechce jít. Já mám rád své roboty a automatiku. I když až vydají diablo 3, tak možná rozjedu něco hezkého na domény diablo4.cz. Něco většího. Upřimně občas mám nutkání udělat dokonalý web. Vezme se nějaké téma (třeba film) a udělá se k němu dokonalý web na kterém bude naprosto všechno, včetně nádherného profesionálnho designu (ten by jsem musel koupit, na design jsem levej). Sice těžko říct jestli by si i po letech takový web na sebe mohl vydělávat narozdíl od minisites, ale pokud by měl slušné ranky určitě by to šlo (v ČR, v zahraničí je to jedno, tam si na sebe vydělá cokoliv). No budu se muset poohlednout po něčem. Napsat pro mě velké množství textů není problém. Jen je otázkou jestli nějakých 100 hodin práce za to stojí. Přeci jen za tu dobu se dá udělat nějakých 33 minisites a ty už vydělají nějakou tu korunu s tím, že ještě zhodnotí doménu.

Dneska už jsem tu probíral srank a za chvilku nás čeká veřejnou aktualizace gpr. Já osobně si vsázím na 1.dubna. Bouhžel co jsem koukal do google webmaster tools to vypadá, že 404m.com bude mít po přepočtu GPR 4. Škoda na tu 5tku se celkem dobře zvyklo. Budu asi muset někde splašit nějaké zpětné odkazy. Ale třeba ještě do přepočtu google nějaký ten odkaz najde.

Jinak nic zajímavého se tento týden asi nestalo. Snad bude příští zajímavější.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “Nedělní úvaha”

  1. Ahoj. Jak podle webmaster tools poznas jaky bude mit 404m PR?

  2. Můžu se jen zeptat Drago, kolik je ti let? To nemyslím nijak ironicky, prostě mně je 28 a kolik je tobě?

  3. petr: je mi 26. Jestli narážíš na pravopis tak jsem nikdy neměl lepší známku z diktátu než za 5. Moje maturitní práce měla 98 chyb. V 18 jsem napsal fantasy knížku, kterou mi ale nevydali (asi nebyla až tak dobrá) v současné době píšu sci-fi, teda když je čas a nálada.

  4. To je zaujimavy poznatok, myslel som si, ze v tomto bize sa tocia iba ludia, ktori su na vyske, pripadne hned po strednej. Prijemne zistenie, ze tu nie som najstarsi :)..(Je mi 25)

  5. Heh, přidám se do klubu důchodců, je mi 27. Jak vidno tak stabilně tenhle biz rozvíjejí relativně starší lidi. Začínám se celkem těšit jak protočíme pár škopků na DomainDay.

  6. vidim ze se vseci tocime kolem veku 27 :)

    V kazdem pripade pokud chces jit cestou filmu, nejlepsi je spojeni se serialama (SG1,Simpsonovi,…). Budes mit aspon zajistenou navstevnost i kdyz film spadne do pujcoven a nebude o nej takovy zajem..

  7. To admin: No já jsem kdesi kdysi slyšel hlavně, že nejsi původem z ČR…možná že jsi z Ruska atp…můžeš to potvrdit nebo vyvrátit???

  8. Národnost Slovenská přiznávám. Místo narození Liptovský Mikuláš. Státní příslušnost Česká. Rus opravdu nejsem, neumím ani azbuku :)

  9. Tech 100 hodin prace na “hezkem a dokonalem” webu nesmis prepocitavat na vydelek, pokud te vysledek prace uspokoji a budes z nej mit radost… Navic budes mit web, na ktery muzes byt opravdu pysny… A to za to stoji, ne?

  10. Medvidek: ano to iste, ale nie ked chces zarabat..potom musis vzdy prepocitavat ;)

  11. Zarábať sa dá rôzne. Môžeš na web nahodiť adsense ešte skôr ako dopíšeš prvú vetu, a potom počítaš každý klik. Alebo spustíš web, prilákaš ľudí na obsah a až potom riešiš ako na tom zarobiť. Ideálne je počúvať aj hlas ľudu, ten často poradí sám a dobre čo je vhodné.

  12. mne sa ta moja teoria o GWT nejak nie a nie potvrdit :) ani ta pr6 ale ani dalsie 3 weby tam nesedia.

  13. Tom@S: mě to sedělo zatím u všech webů. Problém je že to sedí jen v den přepočtu.

Comments are closed.