Tak sem si ho nakonec koupil

Jak sem nedávno psal, že mám špatnou náladu a mohl by jsem si koupit něco hezkého tak jsem to udělal a koupil si notebook. Prostě sem vzal peníze a zašel do elektroworldu a vybral si něco co by vyhovovalo mým požadavkům. No zjistil jsem, že moje požadavky jsou už nějaký ten pátek minulostí. Potřeboval jsem 1GB paměť, do 40GB HDD, 2 jádro, tichý a hlavně schopný jet 6 dní v týdnu. Teď mě čeká celkem dost skenování a navíc by jsem rád obnovil skeny seznam našeptávače + začal dělat i nějaký ten google. No vlastně ono je toho strašně moc co by jsem mohl skenovat. Takže se další komp hodí, zvláště když v tichosti bude moct jít i přes noc. Nakonec jsem si vybral Asus. Celkem mi je jedno co to vlastně je. Slyšel jsem na 4GB paměti, 320GB HDD 2 jádro. No doma jsem to vybalil a začal si hrát s Vistama. No první dojem opravdu hrůza. Ale jak vím od mnoha známých je to jen první dojem a musí se to překousnout. Stejně všechny ty graficky volovinky zítra po vypínám. Jenom zo člověka zdržuje. Celkem mě překvapilo množství předinstalovaných volovin. Zvláště google cosi + google toolbar. No postupně jsem to poodinstaloval. Nahrál FF a XAMPPa. Nic proti IE vypadá fakt hezky, ale hold jsem si na tu FF už navykl. Zitra ještě přidám Open Office a začnu tam přesouvat část robotů. Zvláště jsem zvědavý jak si notebook povede u třídění velkých seznamů. Stále netuším co mému kompu tak dlouho trvá když přiřazuje 300K položkám hodnotu z tabulky o 1M záznamu. Než začali Tudorovci tak jsem si hrál s těma blbinkama co to má. Je tam webkamera co snímá obličej a dokáže k tváři přiřadit jméno. Taky to má pod touchpadem (s tím neumím, můj starej notebook ma trackpoint či jak se to jmenuje) čtečku otisků prstů. Lol si založím vlastní kriminálku Las Vegas. To musím ještě pořešit :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Tak sem si ho nakonec koupil”

  1. jen zbytecne bohati nakupuji v elektrowordu pocitace.

  2. No nepřišlo mi to tam zas tak drahé. Navíc to chci mít na reklamaci blízko.

  3. No tak jestli jsi volil Electroworld z duvodu potencialni reklamace, tak ti pri jejim vyrizovani preji pevne nervy;-)

  4. v EW sa pocitacom prd rozumeju, tiez som tam chcel raz jeden kupit, ale ked mi chlapik nevedel zodpovedat na zakladne otazky, tak som sa na to vykaslal..ale na druhej strane ceny maju dobre.

  5. DELL nebo HP + NextBusinessDay Service – stačí zavolat technikovi a do 24 hodin ho máš doma, vymění, co nefunguje a nemusíš nikam jezdit:-)

  6. 1) elektroword je hruza. hlavne stim co tam maji
    2) jejich vyrizovani zarucnich problemu je na prd
    3) v IT odeleni tam makaj ve 100% pripadu lini jedinci co se nesmuzou na nic jineho

    4) ja osobne nakupuju v usa, posledni nb me vysel na 12k czk, mam intel dvoujadrovej, 4GB RAM, 500GB disk, HP, 18,4 display a nejakou dobrou herni grafiku,4xusb, hdmi, sata,vypalovacka atd.. . osobne bych za nb vice jak 20k nedal

    5) kolegovy v praci sem ted jako bonus koupil dell se 17 display,intel dual core, 500gb hdd, 4GB ram, zaruka 3 roky, support do 24 hod, windows ultimate vcetne downgrade na xp profi vse za 32k, v normalnich shopech ci czc ho maj cca za 40k min..

  7. Nevim jak u Asusu ale u Thinkpadu používám čtečku prstů jako přihlašování do woken (a uz bych nemenil), navíc je tam možnost (tu nevyužívám) pomocí toho spravovat hesla třeba ve firefoxu.

  8. veru, asus by som nechcel ani zadarmo. Dell s next business day support rules.

    Minule mi na 5 rocnom NB odisiel ventilator, dosiel manik, vymenil ventilator, chladic, pod ktory dal novu pastu a celu dosku, ved co keby

    takze mam viac menej novy laptop, v ktorom mi ostal procak, pamat a hdd :-)

  9. ctecky prstu jsou na nb pomerne blby. daj se obchazet. skuste si to s vytisknutym otiskem nebo gumovym medvidkem..

  10. Máš to docela zajímavé, špatná nálada, tak si jdeš koupit notes. :D Jinak k těm Vistám, je to opravdu tak že první dojem je hrozný, ale postupem času jsem si je oparvdu hodně zalíbil. A grafický voloviny mám zaplé. :D

  11. Honza: pěkná konfigurace. jestli tě přišel opravdu na 12k, tak to je fajn cena. u nás vyjde takový vaio na 32k :)

Comments are closed.