CZK vs USD, aneb Jack a Fazolka

dolaryDneska koukám na kurz ČNB a hodnota u USD je 22,819. Hmm pokud jsem před pár měsíci strašil s tím, že dolar půjde zase dolů tak teď mám pocit, že to bude spíš naopak. V každém případě je to super pro naše exportéry, alespoň když je ta krize nebudou tolik zasaženi. Nabízí se ale otázka kam až to zajde, popřípadě na jaké hodnotě se to stabilizuje. Ekonomové nám asi jasnou zprávu nedají. Resp. odpověď bude: Zřejmě to bude nějakou (nedefinovanou) dobu ještě padat, aby pak mohla koruna zase posílit.

Osobně to nějak zatím neřeším, protože nové domény i služby platím ze svých dolarových rezerv a pokud se mi nenaskytne nějaká pořádná nabídka tak i nějaký ten pátek ještě vydržím. Spíš se mi teď honí hlavou jestli se více nezaměřit na zahraniční zdroje příjmů. Na českém písečku se mi hraje zatím celkem dobře, ale rostoucí dolar je stále lákavější. Jenomže rozjet pořádnou síť MFA postavených na microsites vyžaduje celkem dost času a nějaký ten den na přípravu a průzkum. V zahraničí navíc nemám podporu už existujících projektů, takže by jsem musel ze začátku investovat do nákupu odkazů. Jenomže pořádný rozjezd je otázkou několika měsíců. Co když mězitím český koruna opět posílí? Njn to je doba nejistoty a rizika investice do neznáma. To investování je celkem dřina co?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “CZK vs USD, aneb Jack a Fazolka”

  1. Jsem jedinej, kdo si myslí, že krize na světovou ekonomiku dopadá ve vlnách šířících se z ameriky? Tím chci říct, že v USA začne krize – spadne USD… Tím stoupne malé zemi české seběvědomí, že se jim chvíli daří líp a roztřepaní strachy z blížící se krizové vlny, začínají prodávat nemovitosti, nakupovat zásoby na úvěr a bůh ví co ještě – koruna vzroste. Pak se do ČR dostane ona vlna a Čechy zachvátí panika – kurz koruny padá, a strhává se sebou průmyslové giganty. Ovšem v USA už si na krizi vymysleli dost léků a tak se jim opět začíná dařit – kurz USD roste, zatím co mi stále panikaříme.

    Zatím si nemyslím, že by v blízké době CZK nějak výrazně posílila proti USD. Dokud bude u nás díky průmyslovému kolapsu růst nezaměstnanost (a to ještě určitě bude) a vláda bude oranžovět ve stínu komunismu, CZK bude jen ztrácet.

    Proč si hrát na malém českém písečku, když hned o krok dál je obrovské světové pískoviště?

Comments are closed.