Chybička se vloudila

ups.pngDneska si tak procházím co je kde nového a nasávám letargické nedělní know how a procházím debatu o adsense na dnforum. Je trochu zarážející rozdíl mezi eCPM na českých a anglických stránkách. Moje nejlepší současné MFA má eCPM 5,64 USD a to jde všechen traffic z vyhledávačů (takže CR 50%). Ale co se týká běžných stránek tak se musím přiznat že eCPM mám pod 1 USD. Na anglických stránkách pod dolar snad nikdo nejde. Já mám v současné době jen jednu funkční (spíš nefunkční), která by za české prokliky nefungovala. Prostě by se mi to nevyplatilo. U anglické stačí pár kliků a je to. U českých spíš hledám na adsense alternativu.

Když jsem nad tím tak přemýšlel, tak mě napadlo, že by jsem mohl až dodělám stávající rozdělané projekty udělat nějaký projekt zaměřený na US traffic. Kouknul jsem se na vytisknutý seznam domén, která že by byla ideální. Do oka mi padla doména wowmanual.com, kterou jsem koupil na TDNAM za 10 USD. Pokud si dobře pamatuju tak jsem jí dal zaparkovat. Kouknu teda jaké reklamy se zobrazují a s údivem na mě vyskočí pseudoparkovací namedrive stránka, kde se píše že doména má všechno správně nastavené jen jsem si jí nepřidal do accountu. Říkám si omg jak se tohle mohlo stát. Doména o nejhranější online hře na této planetě (world of warcraft) mi levituje někde v zduchoprázdnu internetové monetizace. Teď přemýšlím kolik mi tak ještě plachtí domén. Moc se mi nechce jednu po druhé kontrolovat :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Chybička se vloudila”

  1. Zajímalo, kde bys hledal vyhledávanost anglických výrazů ve vyhledávačích (pokud by ses chtěl pustit do US trhu). Existuje tam něco jako u nás seznam.cz, který by odhaloval hledanost slov? Google nabízí také statistiky, ale ne moc přesné. Znáš seriál či článek, který by se tímto tématem zabýval? Možná bych také něco v zahraničí zkusil, ale nevím, kde bych sehnal vhodné výrazy ve hledání. U nás jednoduše zkontroluji, jak se to hledá na seznamu.

    Kde byx případně měnil linky? webtrh.cz pro zahranicni stranky neni uplne idealni, neni liz pravda? :-)

    Diky za odpoved.

  2. Upřimně také nevím kde by se dalo začít. Co se týká informací tak zkus namepros.com, dnforum.com. Já teď mám na dodělávání ještě dost projektů v ČR. Ale s rostoucím dolarem roste i touha dělat anglické weby :)

  3. Skor by som povedal ze CZK klesa a nie ze dolar rastie. (voci euru ma stagnujucu alebo klesajucu tendenciu)

  4. Ty ceny kliku pujdou zase nahoru. Tohle je jen vliv krize.

    Btw. diky za tip. Par domen jsem zapomnel zaparkovat a ted jsem si na to vzpomnel ;) Mas u me symbolicky $1 xD

  5. Neházel bych všechno na češtinu, teď jsem tak ze zvědavosti kouknul jak jsem na tom já s eCPM a taky nejdu u žádné pod dolar nebo spíš pod dva (a to mi cena za klik dost klesla) až na dvě vyjímky a stránky nejsou o nic lepší než tvé. Tak bych hledal chybu jinde než v češtině. Možná v tématu.. překvapilo mě, že snad až na jednu vyjímku nemáš adsence na těch webech o zemích, tím by sis mohl zlepšit průměr.

  6. Máte někdo zkušenost s tím, jak google určuje reklamy pro stránku, která je psaná anglicky a přijde na ni čech a naopak…

    Zajímalo by mě, jestli je větší faktor obsah stránky nebo odkud návštěvník pochází…

Comments are closed.