Dnešek je nějaký nestabilní

Poslední dny mám celkem dost starostí. Není proto, čas moc na psaní článků pro blog, alespoň že se opět Ahyde naplno věnuje blogování a tak je o čem přemýšlet :)

Aby toho nebylo málo, tak dnes nějak stávkuje godaddy hosting. Moje MFA farmička má výpadky a já přemýšlím, že by možná stálo za to pro některé další projekty zvolit jiný hosting. Přeci jen hostuju tam už přes 60 domén a od doby co se věnuji dělání MFA tak toto číslo každý týden roste. I když teď jsem 7 finančních MFA prodal na webtrhu (kliky za 20 centů mi celkem na Adsense už teď chybí).

Mám teď připravený plán na rozjetí 100 MFA, včetně důmyslného linkovacího systému + jednoho portálu co je bude podporovat. Tak uvažuji o dalším hostingu. Teď lituju, že jsem nevyužil vánoční akci, kdy se dal pořídit velice kvalitní hosting pro unlimited domén za cca 10USD tuším na celý rok. Ale asi ještě zůstanu věrný godaddy. Přeci jen vychází to na nějakých 70USD/rok (slevový kód + daň) a MFA zrovna moc přenosů nesežerou. Normálně by jsem o tom ani nepřemýšlel, ale ty výpadky jsou celkem časté.

Mimochodem po prodeji těch 7 MFA mi klesl počet domén u godaddy pod 50, tak jsem musel rychle nějaké zase přikoupit. Koupil jsem 10 zájezdových RFG domén a testuji na nich některé věci co hodlám uplatit na tu 100ku MFA. Hlavně přenos ranků a linkovací systém, který má stále ještě mouchy. Těch 10 bylo info takže cca 12USD, ale těch 100 bude cz, eu, com, net nebo org, takže chci aby všechno ladilo než se do toho zainvestuji.

Když už tu řešíme tu cenu domén tak jsem dneska koukal, že na Active24 mají .eu domény za 139Kč (akce platí do 28.2.2009). Vychází to na cca 7USD, což už je cena srovnatelná s .com doménou u godaddy.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “Dnešek je nějaký nestabilní”

  1. Pokud budes uvazovat o nejakem jinem hostingu, tak doporucuji hostgator. Na MFA idealni. Jsem u nich od rijna 2008 a za celou dobu jsem zpozoroval 3 10ti minutove vypadky. To je proste parada :)

  2. Já právě na něj slyším jen samou chválu. Zatím ho využívám jen pro affilate, ale podle referencí je opravdu super.

  3. Nechceš se čtenáři podělit o filozofii linkovacího systému? Využívá řazení do skupin a náhodný výběr nebo přiřazení tagů jednotlivým stránkám? Nebo prostě používáš algorytmus pro beztématické prolinkování?

  4. Základní myšlenka byla vytvořit linkování A->B->C->A. Tak vznikl nápad že by linkování mohlo jít pomocí TLD .cz->.eu->.com->.cz. Otázkou ale je jestli by nevadilo že všechno bude na jedné IP(hostingu). Napadlo mě k tomu přistupovat jako k šlechtění a přilít vždy novou krev z jiného hostingu. Třeba .cz by mohli být jinde.

    Pak z toho vznikly postupně další nápady jako vybrat 2 keywordy které charakterizují web a linkovat mezi sebou jen ty tématické. Všech 100 domén má mít ale podobné zaměření. Takže nevím jestli je to nutné.

    V každém případě by jsem na stránce chtěl mít 5 odkazy + 2 speciální (na testování kolik odkazů je potřeba na vyhoupnutí pozice nějakého webu). Původní myšlenka byla test, ale při ceně (čas + náklady) si to na sebe musí i vydělat.

  5. ak chces odstupim ti moj dreamhost account za par supiek nic tam nehostujem a v podstate ani neplanujem ani neviem na co som to bral ale ked ze je to za 10 nekup to :!

  6. Už mám pár nabídek, díky. Ještě si to musím celé rozvrhnout a ujasnit si.

  7. jak dlouho to tak trvá, než vytvoříš takovou síť o sto doménách? Není to dost opruz?

  8. Aby měla každá nějaký smysluplný obsah tak 3 hodinky na jednu :)

  9. za kolik nakupuješ u godaddy jednu info doménu??

  10. Kam to bude spět s MFA weby do budoucnosti Drago? Nezda se ti, že MFA weby ted vytvari uplne kazdy? Ta konkurence zacina byt neunosna. Cim vice o tom budes psat tim podle me hur. Jinak ja osobne uz pomalu zacinam pokukovat po tvorbe zahranicnich mfa webu, bude to sice horsi, ale reklamy z adsense na takovych webech mi to bohate vynahradi… AHOJ..

  11. No bude muset rozhodnout kvalita a vyhledávače budou moct zvednout laťku a víc preferovat stránky z unikátním obsahem a více textem než cokoliv kde je alespoň 300 znaků textu :)

  12. Omlouvám se, nějak sem na to zapomněl a pak sem si toho zase všimnul, hold tejden je dlouhá doba :)

Comments are closed.