Potenciální růst projektu

Občas se stane, že zájem o nějaký projekt, překoná očekávání. Teď nedávno jsem procházel statistiku impresí některých projektů, které nemají počítadlo (prostě minisites nebo MFA) a zarazil mě vzrůstající počet zobrazených reklam na stránce morandi.cz. Jednu dobu jsem registroval zajímavé domény ne moc známých skupin. Celkem jsem zaregistroval 3 kousky, než jsem zjistil, že nejsou až zas tak výnosné a to ani na parking. Přičemž mají type in trafik v průměru kolem 300/měsíc. I přes hezký click rate >20% je při cenách 1 – 3 centy za klik nemělo cenu parkovat. Vytvořil jsem proto jednoduchý redakční systém a nasadil adsense. Na doménách se nenacházelo moc informací, ale dokázaly si alespoň na část nákladů provozu vydělat. Po nějaké době nabraly ranky a zkusil jsem backlinks, ty ale bohužel byly spíše na škodu (u jedné domény ztráta GPR 3) a tak jsem zůstal jen u těch reklam. Pak přišlo directo.cz. Domény mají GPR 2 až 3 a tak prodej reklamy za částku 20Kč, resp. 30Kč nebyl problém. V současné době jsou na obou reklamy vyprodané.

S rostoucí známostí kapely Morandi, jsem pozoroval nárůst impresí reklam. Včera mě prostě napadlo, že už by si možná stránka zasloužila něco víc než jen za pár hodin slepený redakční systém, kde zadáváte texty do proměnných v skriptu místo do databáze. Nadšeně jsem nahodil WP,vybral vhodnou šablonu a začal plnit daty. No a nastal problém. Ono toho moc není k psaní. Maximálně videoklipy z youtube, texty k písničkám, nějaký přepis rozhovoru a to je vše. Prostě asi ještě nejsou tak známý jak jsme si myslel.

A ponaučení z toho všeho? Možná jsem měl místo toho věnovat čas na vytvoření WP prezentace nějaké té mé geo minisite. Už jich mám v provozu 10 a některé začínají zbírat slušnou návštěvnost. A proč by to bylo lepší? Protože je stále o čem psát. Není problém si vybrat jakýkoliv stát a napsat o něm stovky stránek. Ať už to jsou dějny nebo informace o každém větším městě. Jednoduše řečeno každý projekt má různý potenciál k dalšímu rozšíření a pokud se jedná o informační web nejdůležitější je dostupnost informací potřebných k jeho provozu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Potenciální růst projektu”

  1. na druhou stranu, když je dost informací, máš konkurenci :) když máš informace jako jedinej, je to lepší

Comments are closed.