Kdy se opravdu projeví síla domény

Spousta lidí, přemýšlí co je na doméně tak cenného. Jelikož je cena domén dosti relativním pojmem, tak se nedá nějak přesně změřit. Můžeme u domény sice použít kolik má návštěvnost bez jakéhokoliv projektu, ale tím to asi také končí.

Nedávno jsem dokončil další MFA web, který zajistí přežití další mé nevyužité domény a uvědomil jsem si, že je celkem problém jí automaticky nalinkovat. Obsah webu sice pojednává o konkrétním výrobku, ale samotná doména ne. Odkaz na doménu mpy je sice hezký pro zvedání ranků, ale pro vyhledávače je naprosto nepoužitelný. Kdo do vyhledávání dává mpy? Naproti tomu mám doménu pocitac, která už sama o sobě obsahuje hledaný keyword.

Existuje spousta systémů, které automaticky převádějí url na odkaz. Docela by mě zajímalo, které vyhledávače například ve www.pocitac.biz dokáží uvidět dané slovo a přiřadit mu lepší pozici ve vyhledávání.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Kdy se opravdu projeví síla domény”

  1. :) ako vidim tak si prave zacal linkovat mpy a pocitac.biz :) Inac minule som kukal mpy, pekne zacielene, akurat by ma zaujimalo ci aj niekto klika na reklamy.

  2. Upřimně přemýšlel sem jestli to nalinkovat, ale pak jsem si řekl že článek o linkování bez linků není ono. Návštěvnost je tam slušná 100 – 400/měsíc. Kliků je pár za měsíc (cca 1%).

  3. a preco to nelinkujes na mapy a do titlu daj mapy :D robit odkazy na preklep je uplna hlupost

  4. Tom@s: máš pravdu, nemá to cenu. Mě spíš šlo o to jak využít třeba hezké LLL domény než jim najdeš kupce.

  5. David: je vidět, že neví o čem píše, dělání MFA je pořádná dřina a když to chceš dělat ve velkém tak to stojí i hodně peněz. Podle mě narazil na parkovanou stránku. Moderní MFA weby prakticky dokáží splnit potřeby návštěvníka a přitom mu vsugerovat reklamu.

  6. Souhlasím s dragem, je obrovský rozdíl mezi jednostránkovým webem s texty z wikipedie (TO je mfa) a webem, kde jsou vlastní texty, informace, které uživatel hledá a taky nějaký ten blog adsense…

    Přijde mi, že pokud člověk dneska nedělá velký projekt, budou to všichni nazývat MFA…

  7. některé mfa jsou dokonce s nejlepším obsahem na webu :) Autor na tom odkazovaném článku totiž minul podstatný fakt – texty nemá cenu kopírovat, musí se tvořit nové….

  8. MFA sa tomu hovori preto lebo je to robene pre zarobok formou adsense, nie preto ze su tam texty z wiki alebo odniekal skopirovane. Moze to mat aj 10 stran textu, ide o to ze to tam nahadzes, prepchas adsense reklamou a tym to hasne.

Comments are closed.