Sledování doménové trhu se vyplatí

Tento rok jsem se rozhodl, že se budu více věnovat domainingu a MFA. Už ke konci roku jsem začal dělat jednoduchý obchodní model, podle, kterého by tato zábavná činnost mohla být slušně výnosná. Jelikož MFA se dělají nejlépe na kvalitních doménách jejichž kvalita se neprojeví třeba hned, ale až za několik let je načase zase sledovat trh s doménami. Takže vám můžu slíbit na konci měsíce zase přehled prodaných domén na webtrhu a komentáře k nim.

Také jsem se soustředil na monitorování top českých keywordů u gTLD (.com, .net, .org, .info, .biz), takže pokud něco nebudu chtít tak to sem určitě hodím. Sleduji jak expirované domény tak aukce na TDNAM.com.

Co mi ale dneska totálně ujelo byla aukce domény tudorovci.cz na webtrhu. Čekal jsem kdy prodejce hodí BIN, aby jsem po doméně mohl chmatnout. Bouhžel jej posadil nízko na 1500Kč a za 21 minut byla prodaná. Zrovna jsem v tu dobu řešil něco jiného takže mi to uteklo, což mě mrzí. Po vybudování jednoduchého projektu a spuštění seriálu bude mít doména hodnotu daleko vyšší. Pokud by jsem si měl tipnout doménu měsíce tak to je právě tudorovci.cz a v tuto chvíli jejjí hodnotu odhaduju na 5000Kč pro český aftermarket a to je hodně střízlivý odhad.

Takže lovu domén zdar :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Sledování doménové trhu se vyplatí”

  1. Vdaka, mne je to len trochu trapne, že mi takto poradis a nic z toho nemas :) Snad dobry pocit aspon trosku.Som tvoj vasnivý citatel :).

  2. Drago, kolik máš těch mfa a kolik ti tak generujou za den?

    Jestli to teda není tajný :-)

  3. BigLebowski: základní předpoklad je nekoukat se na to kolik vydělávají za den. Mám celkem asi 10 které produkují dostatečný zisk, aby se mi vyplatilo dělat další. Ale proces se musí zdokonalit. Nechci to rozebírat, teď zkouším středně velké MFA a ještě nějaké vychytávky. Zatím se snažím monetizovat všechny moje domény co chci prodloužit. Určitě napíšu další články o MFA. Zatím to ale na jednom MFA funguje dobře a na druhém nefunguje. Musím ještě získat nějaké to knowhow.

  4. Treba koupil tudorovci.cz nejaky historik a o serialu tam nebude ani zminka :)

  5. Tudorovci, zahraniční seriál, který má v plánu v rámci jarního schématu uvádět TV Nova. Další seriály, které se v roce 2009 objeví na českých obrazovkách jsou např. 30Rock, My Name Is Earl, HIMYM, Family Guy či konečně i Futurama.

Comments are closed.