Pumping domain scam

zlodej.jpgSice se jedná o poměrně známou metodu jak někoho obrat, ale po přečtení článku domain name scam warning: pumping and dumping domains jsem se rozhodl, že o této metodě něco napíšu. V každém případě doporučuji článek detailně přečíst. Pro ty lenivější nebo neznalé angličtiny z vás to shrnu. Na tdnam.com se prodávají domény a pokud máte u godaddy.com parking tak se zobrazuje i počet návštěv za cca 32 dnů. Prodejce doménu napumpoval levným traficem, který se dá koupit za pár dolarů (2USD za 1000) a našlo se pár lidí, kteří na tento druh scamu naletěli. Jestli jste teď zmatený nebo jste znejistěli tak vás můžu uklidnit. Pokud budete používat hlavu tak není problém takovouto metodu odhalit. Ať už je to s použitím alexa ranku, který větší výkyv v pohodě zaznamená, anebo prostě jednoduchou úvahou. Pokud má něco návštěvnost přes 1000/den a není to porno nebo warez tak se tam ty lidi nějak musí dostat. Pokud se nejedná o nějakou superdoménu, který by měla type in trafic tak se na stránku dostanou zřejmě přes odkazy. Takže zkusit yahoo backlinks, google backlinks atd. Dále takováto doména asi něco bude obsahovat, takže test na archive.org. Najdou se i další metody jako google cache atd.

Pokud si myslíte, že se tento druh podvodů, kdy se stránka napumpuje návštěvností odehrává jen v zahraničí tak se mýlíte. I na webtrh.cz se objevilo pár výtečníků, kteří pomocí různých služeb jako autohits se snažili prodat naprosto neprodejní projekt.

Prostě při koupy musíte být vždy obezřetní a hlavně používat hlavu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Pumping domain scam”

  1. Na webtrhu? Myslis, ze to bylo cilene? Nebyli to jen nejaci 13ti leti experti?

  2. Cílené to nebylo, prostě chtěl aby vypadali statistiky návštěvnosti lépe tak nasadil nějaký autosurf.

  3. Hnata: Posuď sám: http://webtrh.cz/25385-predaj-stranky-online-hrami-aukcia
    Podle mě náctiletý expert, který si ani pořádně neuvědomoval, že to je scam. Předpokládaný myšlenkový pochod: Prý pro výdělek potřebuju návštěvnost -> autosurf mi návštěvnost zvýší -> mám vysokou návštěvnost, nevím co dál -> prodám to někomu, kdo to vědět bude…

Comments are closed.