Tak nám začal nový rok

Dneska jsem si trochu přispal po bujarých oslavách. První email tohoto roku bylo připsání provize za prodej odkazů přes backlinks na paypal, což mě potěšilo. Škoda, že chodí 1x za měsíc a ne každý den. S klesajícími příjmy z PPC programů, se tak různá forma přímého prodeje reklamy stává stále aktuálnějším tématem a osobně si nemyslím, že příchod nového PPC programu SKLIK na český trh to nějak změní. Tento rok očekávám nástup dalšího programu podobného directo.cz, který docela slušně dokáže zvednou rozpočet průměrného aktivního blogera. Budou to mít, ale těžké, zvláště pokud directo doladí některé zásadní věci, jako je například přepočty GPR a SRANKu. Zřejmě přijdou s vyšší provizí (directo má 80%) nebo referal systémem. Můj osobní názor, ale je, že nebudou tak úspěšní. Ale uvidíme.

Český domaining i přes narůstající počet domén zřejmě výraznější boom nezažije, alespoň do doby dokud se neobjeví kvalitní parkovací program speciálně pro cz trafik (zvýší se počet chytaných expirovaných domén. Co se týká aftermarketu tak jsem velice skeptický. Nemáme tu žádný funkční aukční server, kde by se za rozumnou cenu daly koupit alespoň průměrné domény. To co tu funguje je spíše parodie na milionářskou hru, kde se snaží dokázat, že i naprosto bezcenná doména se může prodávat za miliony. Takže i tento rok bude hlavní místo českého aftermarketu zřejmě webtrh.cz, kde křehký český aftermarket úspěšně funguje. Díky Retale.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Tak nám začal nový rok”

  1. mohu se zeptat, kolik ti měsíčně daj backlinks?

  2. Kde jsou ty časy, kdy jsem na jednom webu vydělal za měsíc na BL 450 USD (PR 7) ;-)

  3. Backlinks platí vždy velmi rychle. Jen TLA a linkadage zatím v roce 2009 ještě nějak spěj :-)

  4. Directo má spoustu malých nedostatků, které ve výsledku dají hodně

    Na nás budou mít půl roku náskok – o to víc se budeme snažit :)

  5. No já sem s backlinks.com teprve včera začal a potřeboval bych poradit. Mám stránky normálně napsané v xhtml a vložil sem na něj jejich PHP kód. Ale na stránkách se mi stále nic nezobrazuje a v administraci mám u těchto stránek Inactive. Nevíte někdo co dělám špatně?? Dík

  6. newman: musíš si dát validate web page, nebo tak nějak a on ti to zkontroluje, taky jsem tohle nevěděl a přišel jsem zbytečně o pár stovek, jinak 2.12. jsem měl na svym PR4 webu první odkaz od backlinks a včera mi přišlo něco přes 450kč za ten jeden web :), převádíte někdo prachy z paypalu na ucet? kolik je poplatek u převodu na normální ucet?

  7. Nj jenomže když dám validate page tak mě to napíše červeně tohle. A web je stále inactive.

    Checking your web page:

    It appears that your web page is not working properly. Please verify that the code you copied from your control panel was pasted properly into your web page. Contact us at support@backlinks.com or call 1-800-731-0046 for assistance on getting your code validated.

  8. Outlety: Backlinks nezhoršuje pozici sám o sobě ale následkem jeho používání ti může spadnout PR a pak možná..

Comments are closed.