Google parking pro každého

První kdo informoval o této převratné novince, která může velice zasáhnout do stávající podoby domainingu, byl Ahyde na jeho blogu. Okamžitě jsem začal zjišťovat nějaké detaily. Nějaké větší info jsem ale nezískal. Obrat nastal až dnes, kdy se o tomu věnují i jiné blogy. Takže shrňme si to.

Adsense for domains je služba, která zobrazuje reklamu na zaparkované doméně. Doposud, aby se k ní člověk dostal bylo potřeba mít doménové portfolio alespoň 750,000 unikátních návštěvníků za měsíc. Takže pro špičku domaining biznisu, anebo parkovací společnosti. Ovšem ti měli už i tak svoje výhody od parkovacích společností, kde jsou. O google parkingu se tak toho moc nepsalo, snad až na to že má škaredou parkovací stránku.

Teď se ale vše mění a google nabízí parking pro každého. Teda zatím jen pro severní Ameriku. Postupně, ale chce expandovat i dál. Zatím to vypadá na testovací provoz většího rozsahu. Takže pro nás Čechy a Slováky zatím bohužel nic.

No a jaký to bude mít dopad na světoví parking. No pokud se bude google opravdu snažit tak hodně domainerů ze severní Ameriky přesídlí k němu. Přeci jen není nutné platit provizi prostředníkovi v podobě parkovací společností, která stejně bere reklamu od google nebo yahoo. Prostě vynecháme zprostředkovatele a peníze by mohli skončit třeba u nás. Parkovací společnosti budou muset buď ubrat na svém koláči, anebo prostě vsadit na to že dokáží lépe prodávat než google.

V každém případě by to mohla být šánce pro nás neseverní američany, protože by si mohli parkovací společnosti více vážit a snažit se monetizovat i neamerický traffic.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Google parking pro každého”

  1. nevies aku výsku provízie si beru parking firmy? Ja typujem že nám daju tak 60 percent z toho co dostane google. Trafil som sa?

Comments are closed.