Čím víc jich máte tím jsou lepší

Tak jsem dneska dal dohromady další MFA web. Původně jsem jej vůbec nechtěl dělat, mám teď rozpracovaný jeden projekt, ke kterému musím vylepšit scanovaní ranků domén, ale dneska byl nějaký problém u servru co posílá lištám page rank a alexa rank. Nějak to děsně vázlo a občas házelo dost divné hodnoty, tak jsem to odložil na zítřek a pustil se do MFA webu. Na tomto jsem dělal přes tři hodiny čistého času. Ani nevím proč mi to tak dlouho trvalo, ale jelikož jsem se rozhodl, že všechny moje produkty budou mít originální text a na každé stránce minimálně jedna normostránka čistého nereklamního textu tak to celkem zabere. Musel jsem si oprášit znalosti zeměpisu. Nutno dodat, že tentokrát už vše šlo jednodušeji. Začínám do projektu zapojovat automatizované věcičky, jako je generátor meta keywordů z čistého textu. Stále se však snažím držet na co možná nejnižší úrovni. Tzn. nevyužívat žádných redakčních systému, ani funkcí pro generování kusů kódu. Zatím to stále nemám v ruce natolik, aby jsem to nechal na robotech a automatických generátorech.

Při tvorbě dnešního MFA webu mě napadla myšlenka, že by stálo za to nějak rozdělit celý ten systém MFA. Alespoň do nějakých kategorii. Některé domény si zaslouží víc a jiné zase čím míň konkrétních informací tím lépe pro MFA.

SMFA

Simple MFA – jednoduché MFA – Prostá stránka, jednoduchý až primitivní design, jedna až dvě normostránky textu, většinou malým písmem. 3 reklamy + sada odkazů na výměnu mezi projekty a jejich podpoření. S těmi jsem začal experimentovat. Na sedmi doménách jsem použil drahé keywordy, které nemají moc konkurence. V podstatě jsem vycházel ze zkušeností, které už mám z minula, kdy se mi podařilo udělat MFA co mělo 10 USD/měsíc jen na seznam.cz trafficu. Bouhžel nějak zlobí indexace seznamem. V indexu jsou jen 2 z 7. Bouhžel jsem se o nich zmínil zde na blogu takže mám zkreslené výsledky. Na dvou indexovaných webech je ale eCPM přes 2,5USD, což je slabé. Budu to muset trochu doladit.

MPMFA

Multy Page MFA – vícestránkvé MFA – prezentace, kde je minimálně 5 stránek. Každá stránka má minimálně normostránku textu. Rozdíl od klasické prezentace je, že jendotlivé podstránky projektu na první pohled nemají moc společného. Popřípadě spojitost je velice podivná až sporná. Technicky jde o to, že každá podstránka pojednává o kombinaci slovního spojení, které je hodně hledané a je čistě na něj optimalizovaná. Osobně teď zkouším právě tuto formu. Chci zkusit jak si povede ve vyhledávačích v porovnání s SMFA.

CSDMFA

Cross Sub Domain MFA – MFA postavné na subdoménách. Příkladem budiž můj projekt Nokia Mobil. Jednotlivé podstránky celého projektu jsou na subdoménách. Vsázím na vyšší význam obsahu klíčového slova v doméně. Nějaké výsledky už mám, ale projekt je dotován jak nákupem levných linků přes direco.cz tak i utrácením naspořených kreditů v různých službách. Bouhžel celý test účinnosti kazí seznam, který dopoledné řadí web na 4té místo a večer už tam není. Jakmile se však situace na seznamu uklidní hodlám proinvestovat další naspořené penízky na directo.cz do levných odkazů s vysokým S-rankem. A jak si web zatím vede? V průměru vychází 2,7 centy na klik, což je cca 54 haléřů klik. Čekal jsem trochu lepší výsledky. A která subdoména že si vede nejlépe? 5310, zde se klik pohybuje za 4 centy. No upřimně žádná sláva.

To je zatím mé řazení MFA webů. Ale jsem teprve na začátku. Třeba přijdu ještě na nějaké další možnosti.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Čím víc jich máte tím jsou lepší”

  1. Pěkné, kdykoliv si chci trochu rozšířit své MFA know-how, příjdu sem a najdu tady přínosný článek

  2. já dělám každé MFA na míru, tudíž jsem vždycky nějak tak mezi těmahle kategoriema :/

Comments are closed.