Co by jste měli vědět o ceně za klik u adsense

Často probírané téma. Mám málo peněz za klik u adsense co s tím? Jak to zvýšit? Zakázat reklamu? Kterou?

Na webtrhu proběhla poměrně zásadní debata na toto téma. Celou si jí můžete přečíst zde. Pokud si jí budete pročítat zaměřte se na příspěvky od Petry, poměrně hezky vysvětlila v čem celý problém je. Pro ty, kterým se to nechce číst jí zde budu citovat.

“Na web se ti automaticky dávají nejdražší a nejklikanější reklamy, které jsou pro tvůj kontext k dispozici. Pokud odbouráš ty za dva centy za klik a méně, buď tam nebudeš mít žádné nebo jen ty, na které nikdo nekliká.

Nízká cena za klik ukazuje na nízkou kvalitu / komerční zajímavost textu tvého webu.”

Toto vše všichni známe. Google nám přece chce dávat na stránky to na co se kliká, protože od kliku je placený i on. Ovšem pozor na jednu zásadní věc. Google chce na reklamě vydělat a proto dává nahoru reklamu na které ve výsledku vydělá nejvíc on sám. Viz další citatá.

“… Ano, na první pozici posune levnou, na druhou (apod.) dražší, ale málo klikanou. Čili po odstranění levné reklamy zůstane neklikaná reklama, eCPM to nezvýší. Ať zakážeš jakoukoliv reklamu, kterou na webu máš, na její pozici nezískáš reklamu s vyšší eCPM.”

Jednoduše řečeno Google cpe nahoru reklamu na které on nejvíce vydělá. Pro zjednodušení si uveďme příklad že máme 2 inzerenty. Naprosté extrémy. Jeden má reklamu za kterou platí 1USD, ale text je nudný a nezajímavý a druhý platí 0,1 USD ale jeho text prostě svádí ke klikání. Z 1 milionů lidí klikne na drahou ale nudnou reklamu jen 100 lidí. Takže má Click Rate 0,01% a google vydělá 100 USD druhý má reklamu lákavou a hodně se kliká. Z milionu se klikne 5000. Tedy má Click Rate 0,5% a googlé vydělá 500 USD na milion lidí. Logicky teda google posune levnější ale efektivnější reklamu nahoru ačkoliv cena za ní je 10x menší.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Co by jste měli vědět o ceně za klik u adsense”

  1. uz len zistit na ktoru reklamu ludia klikaju a odfiltrovat ju :) alebo dat etarget

  2. Kazdy by chcel vysoke CTR a vysoke CPC, ale nechape ze to by bolo proti samotnemu principu fungovania vsetkych PPC systemov … kto ma vysoke CTR plati menej, na koho reklamu sa neklika musi platit viac

    to je cela veda

Comments are closed.