Sklik nový Adsense?

Není to tak dávno, co seznam rozjel testovací provoz pro svoji vlastní kontextovou reklamu, která by se měla zobrazovat na stránkách běžných webmástrů. Pokud se chete zaregistrovat můžete tak udělat na stránka partner.sklik.cz.

Pravidla programu

Jsou poměrně tvrdá. Kromě klasického zákazu všeho nelegálního je navíc po vzoru adsense zakázán i alkohol, kasína a jakékoliv společněnsky nevhodný obsah (myšleno sprostá slova). Je zajímavé, že pokud by se jim řídil i sám seznam, asi by nemohla být na žádné stránce, kde je diskuze nebo jen nadpis diskuze k jakémukoliv tématu na novinky.cz nebo super.cz. Ale jak je známo u velkých se to tak nebere. Zajímavý bod programu je podobně jako u google

Inzeráty Sklik Partner nesmí být zobrazeny na stránkách: vytvořených pouze za účelem nalákání uživatele na placené prokliky či jinou reklamu a na stránkách, jejichž obsah je z převážné části zaplněn reklamou.

Kromě klasických link farem a stránek kde je plno reklam a žádný obsah by se tento bod programu mohl zaměřit například na MFA weby. Moderní jednostránkové si však drží nějakou tu kvalitu, alespoň jedné normostránky textu a reklam je tam akorát na jedno kliknutí. Ovšem část vytvořených pouze za účelem nalákání uživatele na placené prokliky se na ně spolehlivě vztahuje. Jestlipak k nim bude sklik benevolentní podobně jako adsese to ukáže čas.Přeci jen někdo musí ve statistikách zvedat Clik Rate ne?

Dalším sporným pravidlem je Stránky s inzeráty Sklik Partner musí obsahovat kontakt na provozovatele Serveru. Když pomineme, že je to naprostá blbost dávat odkaz na provozovatelé hostingu (majitele servru) na stránky, tak netuším k čemu je celé to pravidlo vlastně dobré. Navíc až opraví slovo Server na Majitel stránek tak není defiováno jakou formou má být majitel uveden. Jestli stačí email nebo tam musí být snad celá adresa?

Je jasné že budou muset ještě na pravidlech zapracovat některé body upřesnit, či úplně upravit. Ale je hezké, že hned od začátku si chtějí zachovat image seriozního reklamního systému.

Pro koho bude sklik určený

Pokud máte blog, kde se občas pochlubíte jak se protáhla pařba nebo jaký drink rádi pijete tak u skliku neobstojíte. Dále sklik bude muset být pouze na stránkách, pod které se podepíšete a uvedete na sebe kontakt. Pro koho teda bude reklama určená?

Firmy – dáte si na firemní stránky reklamu konkurence? Správná odpoveď je Ne.

MFA – zakázano v pravidlech, pokud nedojde k tiché podpoře jako u ostatních systému tak bez šance. Odpoveď je Ne.

Fóra a Diskuze – vulgaritám se nevyhne žádné forum a pochlubit se kdo rád co pije je běžné a snad na každém foru. Takže Ne.

Složitější vícestránkové MFA – stránky s obsahem, tvářící se jako seriozní fanweby ovšem s kvalitním designem propracovanou logikou umístění reklam. Ano.

No je jasné, že pokud se bude sklik už od začátku držet pravidel tak jejich reklama bude umístěná jen na profesionálních stránkách, které jsou paradoxně vytvořeny za účelem zisku.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Sklik nový Adsense?”

  1. Nerozumim jedne veci a to pro sklik teda je na blog.cz? Dyt cast je delana na MFA (ne vsechny) a komentare pod clankama nejslusnejsi taky nejsou.

    Pokud delat slozitejsi MFA weby, je prvni otazkou zda se vyplati prokliky, resp. kolik vubec sklik da.

    Zda se mi ze evergreenem zustane Adsense, AdFox a eTarget…

  2. Nevíte někdo kdy by to měli spustit aspoň v testovací verzi? Weby schválený mám, ale kódy pořád nikde :(

  3. souhlasim se vsim Drago, MFA vubec neberou – ale uvidime jestli si to potom nerozmyslej, preci jen jsou to i dost slusne prachy pro ne. No a k tomu propracovanemu MFA, no nevim, zkusil jsem vlozit napr. http://www.prazsky.cz a bylo mi to zamitnuto z mfa duvodu pry

  4. Každý nový PPC systém příjde vhod. Člověk si má aspoň s čím hrát a míchat mezi sebou jednotlivé reklamní systémy a zkoušet co na kterém seriózním webu nese nejvíce.

  5. Nějak ti v těch možnostech chybí normální ne-mfa weby. Což nemusí být zrovna profi zpravodajské servery. Jsou mraky stránek, které obsahují užitečné informace, a přitom nebyly vytvořeny za účelem zisku, ale hlavně pro uživatele. A pokud si chce provozovatel třeba pokrýt náklady na hosting, je kontextová reklama vhodným řešením.

  6. Adam: když ono je to težké, pokud to někdo nedělá pro peníze tak většinou reklamu nedává, nebo má zaběhnutou už jinou variantu a po skliku ani nekouká. Takové weby mají většinou hezké ranky a minimum odkazů ven, pro ně se daleko víc hodí třeba systém directo.cz. Kde stačí mít GPR 4 (což u zaběhnutých webů není dneska problém). Nasadit 2 – 4 sloty po 50Kč kus/měsíc a na hosting a doménu máš za rok vyděláno.

  7. Povinnost uvádět na webu odetifikační údaje provozovatele plyne z jakéhosi přiblblého zákona (teď už fakt nevím jakého) – je tam něco jako že ty údaje musí být na obchodních materiálech, kam se řadí i web.

    Vzhledem k tomu, že úřady jsou schopný buzerovat a pokutovat za chybějící IČ na ceduli s označením názvu firmy, myslím je rozumné to tam uvádět…

  8. No nevím, vidím to taky na úpravu pravidel. Chápu, že se budou snažit hrát na kvalitu, ale pokud nebudou mít clik rate, tak nevím jak budou lákat inzerenty. Pokud jich tedy nemají dostatek.

  9. Nevíš jak jsou na tom inzerenti? Budou se na webu zobrazovat podobně relevantní reklamy jako v případě AdSense?

Comments are closed.