Finanční krize, která posiluje dolar?

Poslední dobou mi vrtá v hlavě prostá otázka, proč když je v USA tak brutální krize, že kvůli ní vstoupí vláda do komerčních záležitostí, stále roste americký dolar? Nemělo by platit pravidlo, že když je krize v nějakém státě tak jeho měna oslabuje? I kdyby toto pravidlo z nějakého důvodu jednoduše neplatilo tak by snad ta samotná finanční injekce, která “vlije” do oběhu tak velké množství jedné měny měla mít za důsledek alespoň nějaký dopad. Pozitivní? Včera se prodával americký dolar za 18,10.

Nebo jiný příklad. Americký prezident prohlásí, že se USA nachází v největší krizy za posledních 20 let. Premiér naší vlády na to řekně, že Česká Republiak se nemá čeho bát. Ekonomové ho podpoří, protože prý naše banky dokáží přežít i bez podpory mateřských společností. Tak proč jde dolar nahoru?

Nejhorší na tom všem je, že jsem vyměnil 70% všech reklam z google adsense na adfox popřípadě directo. I když stěžovat si na toto rozhodnutí by možná bylo předčasné. Přeci jen lidé co kupují reklamu u googlu musí také platit v dolarech, který teď moc stabilní české koruně nepřeje.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Finanční krize, která posiluje dolar?”

  1. Také mi to vrtá hlavou – má jít o nejrychlejší posilování za hodně dlouhou dobu (teď nevím). Měna posiluje, pokud je po ní logicky poptávka – tudíž by to ukazovalo na přelévání peněz třeba z Evropy do USA, což v poslední době nemusí být daleko od pravdy. Jestli už hodně investorů necítí konec krize (čemuž ale rozhodně akciové indexy nenasvědčují) v USA a nezačínají tam nakupovat nemovitosti apod…

Comments are closed.