Základní předpoklady domainera

Poslední dobou se mě víc a víc lidí ptá jak se stát domainerem. Co je k tomu potřeba a jak vůbec začít. Takto začínají domaineři v lepším případě – prají se. V horším začnou registrovat často až neuvěřitelné domény a končí jejich neúspěšnou obhajobou před ostatními. Domaining se v poslední době mění, už to nění jen o registraci domén a počkání si pár let. Už to chce trochu víc. Ale vraťme se zpět k předpokladům domainera.

Encyklopedické znalosti – Každý domainer musím mít alespoň základní encyklopedické oblasti všeho a velmi dobré znalosti oboru na který se chce specializovat. Pokud někdo řekne nějaký pojem musí vědět o co se jedná a být schopný do 10 vteřin říct alespoň 5 slov, které jsou s pojmem spojené. Pokud se probírá na diskuzi nějaké téma kterému nerozumíte hledejte na wikipedii nebo na googlu. Hledejte souvislosti a odkazy na další informace. Dále jeslti je vaše zaměření například na oblíbené pujčky měli by jste mít znalosti ekonomie a všech pojmů s ní spojených. Narozdíl od starých domainerů už vám nestačí znát jen pojem pujčka. Musí vědět jak funguje hypotéka jaké slova jsou s ní svázaná atd. Každá zkratka, která se k ní váže může být názvem domény a ideální místo pro microsite nebo MFA web.

Aktuální přehled – Musíte sledovat trendy. Číst si fora, sledovat diskuze, kupovat odborné časopisy a občas také sledovat tv. Jakmile nějaká firma představí projekt do, kterého hodlá investovat miliardy a je zde šance že se dostane i k nám, je načase investovat registrační poplatek do domény.

Zapomeňte na předsudky – Když v televizi letí velkolepá show “na kterou se nikdo nedívá”, ale její sledovanost boří hranice musíte u toho být. Hlavně komerční televize se snaží kolem nového pořadu rozprostřít roušku tajemství. Lidé ale hledají. Chtějí vědět víc. Není nad to rychle jim naservírovat pěkně naoptimalizovanou seo stránku, kde dohromady nic nebude, ale s příslibem “sháníme informace” a jasnou reklamou všude kolem. Prostě to je jen pro puberťáky nebo jen pro bulvár to daleko nedotáhnete. Peníze se bouhžel točí v tom co inteligentní člověk raši ani nechce umět pochopit. Na druhou stranu nezapomínejte na etiku. Každý z nás má hranici etiky posunutou někde jinde. Občas je lepší pro klid duše nechat něco bulváru nebo se soustředit pouze na odborné témata, bouhžel počítejte s tím že budete mít nespočetněkrát nižší návštěvnost.

To jsou zhruba základní pravidla. Být domainerem už dneska opravdu není lehká záležitost, člověk aby toho pomalu znal víc než právník. Btw základy právních úkonů jako je psaní smluv, všechny zákony ohledne TM (trademarku) jak CZ, EU i světové by jste měli mít samozřejmě nastudované.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup