Už žádný domain tasting u Dynadotu?

Dneska mi dorazila naléhavá zpráva od dynadot.com

Dear Ivan Sarkozi,

You are receiving this email because you have grace deleted a new domain before, or because you are a bulk customer.

Recently ICANN changed the rules for grace deletions of new domains. For every domain registered, Dynadot pays a $0.20 fee to ICANN. (This fee is included in the price you pay to us.) Previously, this fee was refunded to us if the domain was grace deleted in the 5 day window. However, ICANN will now charge the fee even if the domain is deleted.

Effective immediately Dynadot can no longer offer grace deletions. Any new domain registrations must be kept for the full year. Domains registered July 4 or earlier can still be grace deleted for free.

Notes:
(1) This change only applies to COM, NET, INFO, ORG, MOBI, ASIA, NAME.
(2) We may introduce grace deletions for these tlds again later, but with a deletion fee.
(3) For more info please see: odkaz

Best Regards,
Dynadot Staff
(account drago)

V krátkosti: Dříve společnosti ICANN proplácela při zrušení domény i poplatek 0.2 USD, který se automaticky započítává do ceny domén. Nově už to tak není a dynadot je nucen úplně zrušit službu mazání domény v ochrané lhůtě. Nově si majitel musí doménu ponechat celý rok. V poznámkách dále píšou, že do budoucna plánují službu znovu obnovit, ale už nebude zdarma.

Poznámka: Domain Tasting – pokud najdete doménu například s Alexa rankem tak si jí zaregistrujete a zaparkujete. Do pěti dnů jí můžete zrušit a peníze se vám vrátí. V podstatě je možné takto najít zajímavé domény, co si na sebe při parkovaní vydělají. Dynadot byla v této oblasti jedničkou. Požádat o smazání domény lze i u godaddy, ale je nutné vysvětlit důvod. DT umožňuje i moniker.com, ale zde je poplatek za zmazání 0.2 až 1 USD


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Už žádný domain tasting u Dynadotu?”

Comments are closed.