Bezva hlášky z domainer fór

Uznávám, že toto téma by mělo spíše patřit na nějaký bulvárnější blog, ale prostě mi to nedá. Na některých forech jsem našel oprvdu úžasné hlášky, které charakterizují domaining, víc než se zdá. Takže začneme.

” Time for another suggestion: Newbies, COM is your GOD. To abandon King COM is to abandon YOUR GOD.”

Tato hláška pochází z namepros.com a vyjadřuje, že někdy nemá cenu hledat v alternativních doménách. Pro mezinárodní trh a anglická slova prostě není jiné profesionální volby než .com.

“You can’t trademark a geographical location, only ICANN can do that.”

Tato věta je narážkou na spousta domén, které není možné registrovat. Příkladem je například většina států s koncovkou .info, některé evropské města u .eu a většina geo lokací pro .asia domény.
“Non premium name needs development otherwise it’s worthles.”

I sebeprázdnější nebo sebestupidnější stránka je lepší než nic. Existují totiž vyhledávače, které hodnotí kvalitu stránek podle stáří domény. Dále i minisites můžou získat nějaké ty penízky, navíc se časem mohou dostat na zajímavé pozice ve vyhledávačích. Doména s GPR je cenější, to samé platí i pro S-Rank.

“LLLL are the equivalent of crack for domainers.

First ones were reg fee … now we are hooked, spending hundreds of dollars per day, wandering around the forums gibbering and babbling about CVCV and anti-premiums and the dot cn and the godaddy took mah baby away and and and … LLLL ? you got some LLLL ? what you got ? Aw … don’t give me none of that premium genreic with traffic crap man … You got any LLLL ???

You have been warned. “

Pěkný post z namepros.com. V podstatě ukazuje co se bude dít pokud se rozhodnete jít do investičních domén. Každý den budete sledovat zprávy, přepočítavat kde a za kolik se jaká doména prodala. V noci se vám bude zdát jak cena letí strmě nahoru nebo dolů.

“I just found a non taken LL.com domain”

Většinou následuje nějaká pěkná hláška ve formě LMAO nebo LOL. Ačkoliv jsou některé LL.com volné nedají se znova registrovat.

” 20 milliseconds would be too long for a LLL.com to be available”

Nepočítejte s tím, že se vám někdy podaří ručně zaregistrovat volnou LLL.com doménu. Raději si zaplaťte předregistraci, ačkoliv to bude určitě drahá záležitost.

“Stránky se většinou prodávají za násobky zisku, který vygenerovali, nikoliv za násobky nákladů, či návštěvnosti”

lukaspulda z webtrhu pekně vystihl problematiku mnoha neúspěšných projektů. Pokud někdo vrazí do projektu desetitisíce neznamená t, že jej pak za desetitisíce prodá. Také návštěvnost automaticky neznamená, že doména/stránky mají velkou cenu. Warez forum nebude mít nikdy stejnou hodnotu jako stránky s recenzemi o hrách.

No našlo by se toho určitě víc, ale už je pozdě a já chci jít spár. Pokud máte také nějakou hezkou hlášku přidejte klidně do komentářů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup