Sedo vs Namedrive

Oba systémy nabízejí bezplatnou registraci, ke které není nutné ověřit kvalitu domén. Jsou ve svém odvětví největšími hráči a umožňují i zobrazování českých reklam. Zde je ale nutné uvést, že češi zrovna moc za reklamu neplatí a tak i s provizí pro parkovací společnost vám toho moc nezůstane. Teď se ale podívamé na obě společnosti podrobně:

Sedo.com

Doména je přidána po ověření DNS nebo přesměrování. Většinou je to otázkou pár minut. Minimální platba je 20 EUR nebo 20 USD na paypal. Rovnež platí šekem nebo převodem. Celkem je k dispozici 6 parkovacích šablon. Dá se nastavit keyword, ale v případě drahých keywordů musí být i v názvu domény. Minimální částka za klik je 0.02 EUR, což se v porovnání s Namedrive u levného českého trafiku vyplatí. Domény je možné optimalizovat podle jazyka návštěvníků, kteří stránku navštěvují. Aby jste mohli stránku optimalizovat pro daný jazyk musí jí navštívit, alespoň 1 člověk z této krajiny. V statistikách si můžete prohlédnout na hezké mapce z kterého kontinentu pochází návštěvníci. Pokud máte alepsoň 200 domén a příjem přes 200 USD/EUR můžete požádat o zařazení do programu Sedo PRO, kde jsou zisky zhruba o 30% lepší a spousta nastavení k dispozici. Jednou se mi stalo, že mi sedo odmítlo přidat doménu kvůli možnému TM problému, ale namedrive jí vzalo v pohodě.

Namedrive.com

Doména je přidaná okamžitě. Nečeká se ani na ověření DNS nebo přesměrování. V porovnání se Sedo.com je na výběr větší množství šablon. Platba je od 20 USD na Paypal. Minimální částka za klik je 0.01 USD, což u neoblíbeného českého trafiku (zvláště adult) se stává dost často. Cena co se zobrazuje není konečná a přepočítává se jedenkrát za 24 hodin. O weekendu se stává, že je přepočet až v pondělí. Pokud parkujete české domény většinou je zisk o 40 až 60% nižší. Namedrive zaznamenává všechny pokusy o hledání a tak je možné udělat si u velice navštevované domény přehled co lidi chtějí. Docela slušně to pomáhá u optimalizace, protože pak můžete hodně hledané fráze například v azbuce dát do keywordu pro Asii, aniž by jste věděli co vlastně znamenají. Narozdíl od seda se neoptimalizuje doména pro jazyk ale pro jednotlivé regiony (světadíly).

Shrnutí

Některé domény si prostě lépe vedou na Namedrive než Sedu. Pokud má doména český trafik doporučuju parkovat u Sedo, protože minimální cena kliku je 0.02 EUR. Obě společnosti spolehlivě platí. Nemusíte se bát že o peníze přijdete. Sedo navíc slouží hlavně jako aukce, takže se zde parkující domény dají prodat se slevou. U klasických domén je to pouze 10% z ceny. Pozor u .cz budete platit navíc 150 USD. Pokud máte nějaké praktické zkušenosti klidně se podělte v komentářích.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Sedo vs Namedrive”

  1. hmm ja parkujem slovensku domenu a mam okolo 10-15 centov za klik myslis ze u sedo by to bolo lepsie?Jedna sa o kw bank cize velmi dobre slovo ale asi to uz necham dobehnut u ND kedze chcem aby som uz nasetril ten limit a nechal si to vyplatit ale mozno na skusky ba to aj slo, co myslis?

  2. Na sedo.com jsem prodal doménu za pár tisíc USD a žádných 150 USD nechtěli (strhli standardně 10% z částky prodeje, ale i tak je to dost).

  3. Jak je to s tím prodejem českých domén na Sedu, chtějí 150 Dol. +10 % jen za české ?

    Nebyl by odkaz na tento poplatek a je něco lepšího pro prodej českých, příp. jiných domén ?

  4. Pokud vím tak se české domény přes sedo neprodávají. Někde jsem viděl statistiky, že se prodaly přes aukci snad 2 .cz domény. Pro .cz je to spíše taková reklama. Většinou se s kupcem dohodneš mimo. Pokud máš kvalitní kousek tak nasadit cenu vysoko a hodit na aukro.cz nebo webtrh.cz. Musíš ukázat, že doménu za málo neprodáš hned od začátku. Ale to ta doméan za to musí stát ;)

Comments are closed.