Metaverse.io je zatím nejdražší prodanou .io doménou

Začátkem března 2021 se objevila na Twitter NameBio informace, že byla prodána doména Metaverse.io za 175K USD. Jedná se o rekordní prodej domény .io a také první prodej, který překročil 6 mísnou částku.

Metaverse.io

Jako úplně první oznámil prodej domény metaverse.io oznámil Andrew Rosener na DomainSherpa ve videorohovoru, která se prodala přes park.io. Cena 175K USD je opravdu vysoká na doménu .io. Doposud vedla Trade.io s cennou 88K USD (další jsou Bank.io  za 80K USD a Swipe.io za 68K USD). Je to opravdu velký skok.

Podle NameBio byla přitom před 4 měsíci prodána za 2.232 USD také přes park.io. Prozatím se na doméně nachází informace, že je na prodej.

Metaverse je podle wikipedie označení pro propojení více virtuálních světu. Jednotlivé propojené světy přitom mohou být plně virtuální, rozšířená realita anebo Internet.  Je to tedy jakýsi nadsvět a pracuje na něm hodně firem. Do podobna jsem to ale moc nezkoumal.

Pokud chcete více informací, tak Vlados poslal v komentářích odkaz na článek Rychlý přehled Metaverse světů – Sázka na VR, 5G a blockchain?

Doména .io

.io je národní doménou Britského indickooceánského území. Doménu druhého řádu si může registrovat kdokoliv. .io má pár nevšedních omezení. Nesmí se na ní nacházet žádný obsah pro dospělé ani porušovat jakýkoliv zákon, kteréhokoliv národa světa.

.io domény jsou také poměrně drahé. Cena za registraci se běžně pohybuje kolem 90 USD/rok. To je jeden z důvodů, proč jich je hodně stále volných.

Velice oblíbenou se stala doména .io u odborné IT veřejnosti a nadšenců do technologických startupů. Je spojována s technologiemi obecně. Často je používána pro open source projekty, startupy, hry a API. Jako důvod se uvádí, že io zní jako I/O (input/output – vstup výstup).

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Metaverse.io je zatím nejdražší prodanou .io doménou”

Comments are closed.