Jaké jste udělali největší provize z affiliate?

Pokud pominu surfbary a sbírání fazolí v 90. letech, tak můj reálně první vydělané peníze na internetu byly z affiliate. Konkrétně se jednalo o weby pro dospělé. Udělali jste stránku s nahotinkami, oplácali to reklamou a pak registrovali do takzvaných TGP, kde tyto galerie byly vždy jeden den. Takto jsem si vydělal můj první šek, který mi dorazil u USA :)

Co se týká internetové reklamy, tak jsem toho vyzkoušel opravdu hodně a všechno mělo něco do sebe. Hlavně si člověk něco vyzkoušel a nabral reálné zkušenosti. Z něčeho více těžil inzerent, jinde se to více vyplatilo zase mě. Nicméně jedině u affilu jsme měl vždy pocit, že se to je opravdu fér. Pokud si to inzerent dobře spočítá, tak nemůže prodělat. Platí se navíc za čistý výkon, takže škálování je výhodné a motivační pro všechny strany.

Navíc mě vždy fascinovali obří provize. Vím že jet na ně není vždy ideální a většinou se vyplatí nějaká ta střední cesta, pro kterou se lépe i hledá cílovka, ale když se vám podaří prodat dedikovaný server za 26K z kterého vám připíšou provize 6.250 CZK tak to opravdu potěší. Tohle je zároveň má největší provize jakou jsem kdy a kde z affiliate dostal.

Proč to ale píšu :) Jednak by mě zajímalo jaká největší provize se povedla vám a kde, a také mám jednu zajímavou zkušenost.

Předminulý týden jsem mluvil s člověkem, co má na starosti affiliate pojisteni.cz. Padla řeč na největší provize, které u nich jdou získat. Mají spoustu zajímavých produktů, ale ten s největší provizí je pojištění vozidel – konkrétně tahačů návěsů (kamionů). Ukázal mi jednu takovou kalkulaci, kde bez kupónu stálo pojištění běžného tahače 164.791 CZK a z toho byla provize pro partnera 17.303,10 CZK.

Jako je mi jasné, že asi se bude lépe prodávat pojištění nemovitostí anebo do zahraničí, ale prostě ta částka je fakt síla.

Závěr

Nedalo mi to a musel jsem se o to podělit :) V každém případě by mě zajímalo jaká největší provize se podařila udělat vám, kde a za co to bylo.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “Jaké jste udělali největší provize z affiliate?”

  1. Co si tak pamatuju, tak nejvíc jsem měl z prodeje penis enlargement :]. To bylo tuším 1500 Kč. A pak samozřejmě Aukro, kde jsem asi naverboval nějakýho dobrýho obchodníka a měl z jeho transakcí podíl asi 2800 Kč :].

  2. Díval jsem se a většinou se věnuji travel affilu, ale největší provizi jsem měl z objednávky podlahy za 29 841 Kč, kde byla provize 1 790 Kč.
    A co se týká toho travelu, tak to byl zájezd na Maledivy za 118 873 Kč s provizí 1 688 Kč (Invie dává 1% + až 500 Kč do výše toho 1%, zde tedy 1188 + 500)

  3. Největší jednorázovou provizi jsem měl 258 EUR. Šlo o travel, provize 10% na vilu v Chorvatsku. Největší objednávka byla cca 130k Kč za ubytování přes affil Bookingu, kde je 4% provize.

  4. Moje nejvyšší jednorázová provize byla 14 506 Kč. Bylo to první rok co jsem byl na vysoké. Do dneška si na to pamatuju, jak jsem na to nevěřícně koukal. :D Bylo to asi 40 stolů a 150 židlí. Vybavení do nějaké restaurace.

  5. Nieco vyse 200€, cca 4-5 rokov spat za nejaku naslapanu PC zostavu alebo iMac..

  6. 2x jsem dostal provizi 2500CZK za přivedení dlužníka do Zonky.
    Má to dost společného s faktem, že mám u Zonky dvě půjčky :-)
    Jinak jedno jsem přes kytary.cz (přes CJ) prodal kytaru a dostal za to asi 1200,-
    Ale největší majstrštyk, teda on to byl neúmyslný clickfraud mám když jsem jednou pirátsky embeedoval stream Sparta-Slavia. No a pod tím jsem měl obyčejný sKlik 728×90 jo vydělal jsem si asi 30CZK, ale sranda na tom je, že jsem ten embeed vyměnil za obrázek stream ještě nezačal… jenomže ten banner se mezitím naučil docela hezky zacílit a o rok později jsem se nějak dostal na první stránku google a ten banner všem nabízel kde se podívat na přenos… to jsem zjistil až když jsem si všiml, že mi sklik připsal během jednoho odpoledne skoro 2000CZK :-)

  7. Nejvetsi affilaci v cesku s nejvetsima provizema byli kazdy rok v soutezi na espolupraci, myslim ze ted tam taky neco probehlo na konci roku 2020, minuly rok tam byly i data k vyse provizi myslim…

  8. u mě asi 2500 Kč. Vesměs nemám rád vysoké provize, protože to značí máloobrátkový produkt a ten je nestabilní a špatně se měří. Aspoň z moji zkušenosti.

  9. 30% provize z prodeje online Megabyznysu (podnikání na Amazonu), nepamatuji si to přesně, ale bylo to kolem 21 tisíc z produktu za asi 70 tisíc Kč. A nebyla jedna, prodal jsem jich asi 5, co si pamatuji, je to dlouho, 2016, nebo tak nějak.. :)

  10. Nejvyšší jsem měl z bydlení – 13 468 Kč (schválená) – solidní objednávka. Byly i větší, ale vždy stornované. U těch vyšší je vždy vysoké riziko, že nedopadnou, protože ta objednávka je nesmyslně vysoká. A poté i nepřevzaná bohužel. Aneb RIP MT, která to ještě více “vylepšila”.

    Jinak v rámci AffilBoxu jsme na podobné téma připravili podcast – a jsou tam zmíněné právě nejvyšší schválené/zamítnuté konverze – jsou to neskutečné cifry: https://www.affilbox.cz/affilbox-podcast-epizoda-10-cisla-z-affilboxu-ktera-vas-prekvapi/

  11. 18k travel – muselo se jednat o velkou skupinu nebo velmi luxusní zájezd, tento měsíc proběhne fakturace .. po minulém roce kdy to byla nule k nule, letos lepší

Comments are closed.