Doména Bullish.com prodána za 900K USD

Před pár dny se objevila zpráva o prodeji domény Bullish.com za 900K USD (technicky to bylo 1.080.000 USD po započtení brokerských poplatků). Mělo by se prozatím jednat o nejdražší prodanou doménu tohoto roku. Doposud vedla NAS.com prodána v září v soukromém prodeji za 720K USD.

Prodej domény Bullish.com zprostředkovaly společnosti BestWeb a GoDaddy. Kupec prozatím není známý, ale už došlo k změně majitele.

Tento kousek mě opravdu zaujal, protože v českém jazyce pro něj nemůžu najít vhodný ekvivalent. Bullish znamená v tomto případě býčí trend na trhu. To je stav, kdy trh opakovaně po sobě roste. Opakem je medvědí trh (bear/bearish), kdy trh klesá.

Většina z nás zná toto slovo ve spojení s akciemi. Když se mluví v televizi o akciích v USA, tak častokrát se v prostřihu objeví legendární bronzová socha býka Charging Bull, přezdívána také Wall Street Bull nacházející se v New Yorku. V roce 1989 jí načerno nainstaloval její autor Arturo Di Modica před newyorskou burzu NYSE jako upozornění na krach akcií v roce 1987. Vzhledem k tomu, že váží 3,2 tuny tak to byla asi zajímavá akce, že se mu to povedlo :) To se městu nelíbilo a tak sochu nechalo odstranit, ale lidé si jí už oblíbili, a tak byla umístěna do nedalekého parku Bowling Green.

 

Slovo se opravdu hojně používá. Například na Yahoo Finance máte možnost ke komentáři přidat hodnocení trendu bullish, bearish, neutral. Je to celkem chytré, protože když pátráte třeba po negativních komentářích tak to ulehčí hledání.

Jenomže jak toto slovíčko nahradit v češtině, tak aby se dalo napasovat na doménu? Ideální by asi bylo býčí trend/trh ale to už není ono. Určitě ne pokud bychom aplikovali pravidlo převodu .com/USD -> .cz/CZK. Tedy bycitrend.cz/bycitrh za 900K CZK? Ani ve snu, protože teď aktuálně to je 145 CZK :)

Mimochodem bullish/bearish se nepoužívá jen v kombinaci s akciemi. Může to být jakýkoliv trh. Třeba kryproměny, které teď letí a padají a letí a padají …. :)

Závěr

Stejně je zajímavé že se v roce 2020 zatím neobjevil žádný prodej za 1M+ USD.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup