Společnost Verisign nebude zvedat cenu .com a .net domén

Každoroční zvedání cen .com a .net tentokrát neproběhne. Společnost Verisign to oznámila na svém blogu v reakci na světovou pandemii viru SARS-CoV-2. Jedná se o vstřícné gesto, které má podpořit internetovou komunitu.

Americká společnost VeriSign, Inc., jejíž akcie se obchodují na burze, měla v minulém roce obrat 1,23 miliardy USD. Zaměstnává více jak tisíc lidí po celém světě. Kvůli celosvětové pandemii přešli na co možná nejbezpečnější provoz začátkem března. Kdo může dělá vzdáleně. Ti co hlídají důležité systémy v datacentrech musí dodržovat přísný bezpečnostní protokol. Nutno podotknout, že Verisign se stará o 2 ze 13 kořenových jmenných serverů. Těchto 13 kořenových serverů je nezbytných pro fungování internetu, tak jak ho známe. Obsahují totiž zónový soubor k doménám prvního řádu. Jinými slovy bez nich by váš internetový prohlížeč nevěděl, že domény .cz má hledat na serverech CZ.NIC.

Domény .com a .net každý rok zdražují. Zvyšování ceny je regulováno nařízením ICANN. Doména .com může každý rok zdražit až o 7 % a .net o 10 %. Pokud se nepletu tak současná cena pro akreditovaného registrátora by měla být 7,85 USD za .com.

Závěr

Zní to jako dobrá zpráva ne? Popravdě pokud neregistrujete .com/.net domény za USD tak budete mít stejně smůlu. Koruna se strmě propadá a registrátoři na to brzy zareagují pořádným zvýšením cen. Od začátku roku poskočil kurz z 22,70 CZK/USD na 25,08 CZK/USD, tedy přes 10 %. Takže kdo chce ušetřit měl by prodloužit co nejdříve.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup