Byla Zoom.com prodána za 2M USD?

Minulý rok společnost Zoom získala doménu zoom.com. V té době nebyla cena známá a zřejmě bychom se jí ani nedozvěděli, ovšem společnost teď čeká IPO a tak spousta informací musela odhalit sama.

Zoom Video Communications, Inc. je americká společnost se sídlem v San José v Kalifornii založená v roce 2011 s přibližně 1300 zaměstnanci. Poskytuje komunikační služby postavené na cloudu. Například videokonference, webináře, online meetingy atd. V roce 2013 uměli videokonference pro 15 lidí a postupně se vypracovali až na 500 účastníků naráz, což je jistě pozoruhodné číslo. Komunikace je navíc šifrovaná už na straně klienta přes AES 256.

Zoom se připravuje na vstup na americkou burzu. K tomu potřebuje vyplnit spoustu papírů, kde bude prezentovat své obchodní výsledky pro potenciální investory. V USA je to například formulář S-1. Právě v něm si Goerge Kirikson všiml řádku intangible asset (nehmotná aktivat), kde je uvedeno 2.018 tisíc USD. Jak upozornil na Twitter přesně tolik by stála prodej domény za 2M USD + poplatky Escrow ve výši 17.800 USD. Po zaokrouhlení na tisíce 2.018 tisíc USD. Náhoda?

Doména zoom.com byla prodána v roce 2010 za 350K USD čínskému výrobci telefonů Zoom Technologies. Součástí byla i obchodní známka od původního majitele Zoom Telephonics.

Jak se doména dostala k Media Options, který jí pak prodal Zoom Video Communications, Inc. není známo.

Závěr

Samozřejmě mohlo to být i méně. Zoom mohl v roce 2018 koupit více nehmotného majetku. Ovšem ta částka je opravdu nápadná. V každém případě obdivuji lidi, kteří dokážou z různých obchodních výpisů dostat zajímavé informace a pak je odhalit světu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup