Tucows koupil Ascio

Tucows je velká telekomunikační společnost s obratem 190M USD, která se zaměřuje i na registraci domén. V současné době je dvojkou na trhu za GoDaddy. Má pod sebou Hover, eNom a  OpenSRS. Ty prodávají své služby menším registrátorům. Mimo registraci domén ještě poskytuje připojení k internetu.

Ke stávajícím registrátorům teď přidala i společnost Ascio Technologies, kterou koupila od CSC za 29,44M USD. Ascio je registrátorem celkem 1,8M domén prostřednictvím 600 subregistrátorů. Mimochodem mezi ně patří i česká společnost Wedos Internet, a.s.. Ascio má velmi silné postavení v Evropě. Sídlo společnosti je Dánsku a kanceláře má v Německu. Ve svém portfóliu TLD má i hodně ccTLD, což Tucows umožní rozšířit svou celosvětovou nabídku. Podle jejich stránek jsou akreditovaným registrátorem více jak 200 TLD.

Závěr

Krom Wedos nevím kteří další registrátoři u nás Ascio využívají. Žádný seznam jsem nenašel. V každém případě by spolupráce s Tucows mohla přinést do jejich nabídky další TLD. Na druhou stranu krom nTLD asi není moc o co stát a ty už zde prodává skoro každý.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Tucows koupil Ascio”

  1. Bylo někde uvedeno, co se pod tou cenou skrývá? Nějaké nemovitosti, servery… ?

  2. Od te doby co koupili Enom, prevadim vsechny domeny pryc. Je to prilis drahe.
    OpenSRS patril mezi prvni, ale cenove je nezajimavy.

  3. Podle PDF na webu mají 2,5M+ domén. Těch 1,8 se mi zdá fakt málo a ta cena pak vysoká. Je fakt, že mají plno firem a domény mají jedny z nejdražších. Takže těch $10 za doménu může odpovídat.
    Před 15 lety prakticky všichni hosteři a registrátoři CZ a SK nakupovali u Ascia. S příchodem konkurence se uteklo kvůli cenám a už se sem zpět nikdy nedostali.
    A Wedos je má, protože se jim od nich nechce přetahovat tolik domén a nemění zběsile API ;)
    Jo a Active24 u nich bere většinu domén, protože matka …

    Mimochodem ta cena je na € stejná jako nákup SK.NIC :D

Comments are closed.