Dvoupísmenná doména mk.com prodána za 700K USD

Tak tu máme další velký a zajímavý prodej. Dvoupísmenná doména MK.com byla prodána za 700K USD.

Obchod zprostředkoval broker Joe Uddeme z NameExperts.com. Jedná se prozatím o 5. nejdražší prodanou doménu tohoto roku. Jen pro zajímavost Joe Uddeme zprostředkoval také prodej domény 20.com za 1,75M USD minulý rok. Shodou okolností to se stala 5. nejdražší doménou roku 2017. Joe k prodeji řekl že zkoušel hledat kupce u známých značek jako Michael Kors a Mary Kay, které zkratku MK používají pro marketing. Nabídku však odmítli.

Kupcem je investor z Číny, což není překvapení. V posledních letech hodně dvouznakových domén končí právě u čínských investorů. Na doméně KM.com už má nový majitel obsah. Podle toho co jsem pochopil z automatického překladu se jedná platformu pro čtení knih, komiksů a sledování filmů a televize. Za projektem stojí společnost založená v roce 2016 se 150 zaměstnanci. Jejich služby využívá 100 milionů zákazníků.

Závěr

Kupec se prostě musí hledat a domény nabízet. Pokud vám bude doména ležet u registrátora tak si jich ten ideální zájemce nemusí nikdy všimnout. Možná vám to přijde jako boj s větrnými mlýny pořád doménu někde opakovaně nabízet. Ale každá individuální doména je prostě lukrativní zboží, za kterou zaplatí dobře jen pár lidí. No a o tom to je ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup