YouTube Gaming získal vlastní domovskou stránku

YouTube už se snaží delší dobu uříznout z podílů streamování her. V současné době navštíví YouTube každý den 200 milionů lidí, kteří si chtějí prohlédnout nějaké video s herní tématikou anebo sledovat online stream. Za posledních 12 měsíců shlédli američané přes 50 miliard hodin videí a streamů o hrách. Prostě je v tom hodně peněz :)

YouTube streamery podporuje. V roce 2015 spustil aplikace YouTube Gaming, která zjednodušuje streamování her. Postupně jí vylepšoval na základě požadavků komunity. Ovšem bylo znát že jako samostatná aplikace to moc nefunguje, proto se rozhodli více službu integrovat do samotného YouTube.  Mimochodem přes YouTube se dá velice jednoduše streamovat nejen herní video. Můžete jej využít také pro konference. Velkou výhodu je že se postará o kompletně celý backend, a to včetně uložení záznamu. Takže nemusíte řešit server, konektivitu ani problém se software. Zájemcům o sledování stačí mít přístup na YouTube.

18. září nastal čas vytvořit pro hráče nový domov – youtube.com/gaming. Stránka je přizpůsobená vašim zájmům, takže uvidíte tipy na to co sledujete, dále seznam top her, streamerů a událostí. Nové streamery chtějí nalákat na sekci “On the rise”, kde se budou zobrazovat ti s rychle rostoucí popularitou. Jednoduše každý má možnost stát se hvězdou.

Je zajímavé že se rozhodli projekt rozjet v adresáři domény. Jestli by nebylo lepší sáhnout po subdoméně anebo rovnou vlastní doméně.

Mimochodem doména youtubegaming.cz je volná :)

Závěr

V počítačových hrách jsou obrovské peníze to všichni vědí. Pokud ale přemýšlíte, že si založíte nějaký blog anebo magazín o nich tak to asi nebude moc dobrý nápad. Je s tím hodně práce a monetizace není žádná sláva (affilaite, PPC). Navíc podstatnou část návštěvnosti vám budou ubírat právě streameři. Mladá generace už prakticky o hrách nečte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “YouTube Gaming získal vlastní domovskou stránku”

Comments are closed.