Linkbaiting podle Ga’s al Rhula

Už je to více jak rok co se na 404M objevilo něco od Ga’s al Rhula. Naposledy zodpověděl pět nejdůležitějších otázek ohledně SEO v roce ohnivého kohouta. Dnes jsme pro vás přepsal jeho poselství o linkbaitingu, které mi bylo dodáno na pergamenu z kukuřice, která roste v okolí datacenter Google se servery, které počítají signály…

Z našich obřích PBN se postupně stala dominantní síla, ve které se víří linkjuice s takovou sílou, že to už nejde nadále skrývat. Proto také pouštíme některá prastará tajemství ven, jako je toto ven. Jedině tak se budeme opět moct skrýt do stínů.

Když potřebujete rozjet nový blog v PBN, tak seženete pár odkazů, které je napojí na linkjuice z internetu. Google jej vezme a zařadí někam do výsledků vyhledávání. Jenomže on se jen pomaloučku bude posouvat. Na rozjetí potřebujete “odkazové impulzy”, které do něj napumpují tolik linkjuice, že se rozletí tak rychle, až jej pro jistotu Google posune na dočasné první příčky.

Odkazové impulzy jsou odkazy, které jsou v článcích na webech, které přináší nové zprávy a určují trendy. Jedná se o serózní zpravodajství, analytické weby anebo autoritativní recenzní weby. Můžeme říct, že jsou to zástupci takových papírových novin, za které jste se před nikým nemuseli stydět že čtete právě naopak.

A jak takovéto odkazy získáte? Pomocí linkbaitingu. Našim cílem však není lákat běžné čtenáře, ale ty kdo píšou články pro výše uvedené weby.

Aby se nám to povedlo musíme mít něco co mohou uvést jako zdroj. K tomu překvapivě stačí veřejně dostupné statistické údaje a znalost jak s nimi pracovat. Jednoduchý příklad. Víme že jistí politici mají jisté ambice v jisté zemi, s kterou moc nekamarádíme a obhajují to její ekonomickou významností. Pustí se do nich jiní politici, že to je proti aktuální politice. To je příležitost. Rozdělím tým tak aby vytáhl statistické informace o exporty, importu, firmách atd. Mám statistická data ta porovnám s celkovým exportem a vyjde mi z toho, že jistá země není až tak ekonomicky důležitá. Nechám připravit velice odborně vypadající článek s výpočty a 10 – 15 odkazy na zdroje, které jsem použil. Pak obešlu 50 – 100 novinářů a blogerů, kteří o tom píšou. Oni mají statistiky o které se mohou opřít (jsou podložené odkazy na statistické úřady a oficiální vyjádření ministerstev atd.). Samozřejmě článek je tak komplikovaný že jej mohou jen citovat. Menší část dá odkaz, většina ne. Časem se však odkaz na článek dostane i do blogpostů bogerů a dokonce i na wikipedii. A teď si představte co to udělá s novým webem na který všichni odkazují?

Samozřejmě ne vždy to vyjde. Musíte jednat rychle a občas je problém získat potřebná data. Prakticky ke všemu existují white papers, ale jejich pročítání trvá hodiny. Proto je dobré když na tom dělají ti, co se vyznají v oboru.

Tato metoda linkbuildingu je nejefektivnější co známe a aktivně používáme. Její nejdůležitější částí je finále, kdy obešlete novináře a blogery se zdroji k jejich článku roku. Linkbuilding musíte dělat aktivně, nikoliv pasivně! Ti co jej dělají pasivně čekají na zázrak, ti co aktivně v zázraky nevěří.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Linkbaiting podle Ga’s al Rhula”

Comments are closed.