Doména TajMahal.com prodána za necelých 30K USD

Ačkoliv zájem o .com domény stále roste (jejich počet za poslední kvartál narostl o 1,39M na celkových 149,7M), tak ne vždy platí že jejich cena v čase stoupá. To dokazuje i poslední prodej domény TajMahal.com za 29.999 USD. V roce 2009 se totiž prodala za 50K USD.

Doména TajMahal.com už dlouhou dobu hledá někoho, kdo by na ní vybudoval zajímavý projekt. Od své registrace už několikrát změnila majitele. V roce 2009 už to vypadalo nadějně, když našla kupce, který za ní byl ochotný dát 50K USD. Jak se však za 9 let ukázala, ten jí opět prodal a dokonce se ztrátou za 29.999 USD přes NameJet.

Dobré domény jsou považovány za dobrou formu investice. Jejich cena časem roste. Vždyť co by se mohlo stát s jednou z nejznámějších památek Indie, která patří mezi nových 7 divů světa? No chvilku se z politických důvodů uvažovalo o přejmenování, ale otázkou je jestli právě to majitele donutilo prodat se ztrátou 20K USD.

Investice do domén má prostě také svá rizika. Navíc pokud potřebujte vybrat peníze, tak ideálního kupce nenajdete, někdo kdo měl dříve zájem zase už mít nemusí anebo bude chtít velkou slevu. Proto si investoři pořizují velká portfólia, z kterých postupně domény prodávají a přikupují. Největší taková portfólia mají i stovky tisíc domén.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Doména TajMahal.com prodána za necelých 30K USD”

  1. No já si hlavně myslím, že to bude tím že konkurence vybudovala kvalitní stránky jinde a i státní stránky vypadaji slušně, respektive mají dostatek obsahu. Takže prostě původní vlastník zaspal. Doména samozřejmě nějaký potencionál má, ale její cena prostě odpovídá realitě. Konkurence je již jinde.

Comments are closed.