Let’s Encrypt je nejpopulárnějším certifikátem, který ovládl více jak 50 % trhu

Podle NetTrack se stal v únoru 2017 Let’s Encrypt nejpopulárnějším certifikátem na trhu, když překonal certifikáty COMODO CA Limited.  Za dalších 14 měsíců neustálého růstu překonal metu 50% podílu na trhu.

NetTrack postavil svou statistiku na sledování více jak 7 milionu webů.

Let’s Encrypt je zdarma a už od začátku jej podporuje mnoho velkých autorit. Díky tomu měl ideální start, které mnoho lidí zaskočil. Na druhou stranu pomohl mu i Google, který v té době sliboval zvýhodnění pokud přejdete z HTTP na HTTPS. Spekulovalo se o 1 % (počet ovlivněných výsledků). Hodně lidí se toho chytlo a HTTPS prostě chtěli. V tu dobu byl k dispozici DV certifikát Let’s Encrypt zdarma

Závěr

Popularita projektu Let’s Encrypt neustále roste a to i díky přispění odborné veřejnosti, která je prostřednictvím internetových médií úspěšně protlačila do základní nabídky mnoha hostingových společností. HTTPS si tak dnes už může dovolit každý.

Mimochodem Let’s Encrypt jsem nedávno nasadil i na 404M společně s novým designem. Pokud používáte WordPress je přechod na HTTPS opravdu jednoduchou záležitostí. Hlavně je třeba si ohlídat, aby vše na stránce odkazovalo na HTTPS.

Podle mě však největším lákadlem je využití HTTP/2, které vyžaduje šifrování. Právě nová verze protokolu HTTP je to co nejvíce vaši návštěvníci ocení. Rychlejší načítání složitějších šablon je přesně to, co současný internet potřebuje.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Let’s Encrypt je nejpopulárnějším certifikátem, který ovládl více jak 50 % trhu”

  1. Let’s Encrypt jsem taky nasadil kvůli HTTP2. Mám jednu z těch náročnějších šablon a je to hodně znát.

  2. Let´s Encrypt bude ešte veľmi rásť – dovolím si odhadnúť že za nejaké obdobie bude mať pozíciu na trhu 80% alebo až dokonca 90%. Celkom by ma zaujímalo že prečo na 404m nebol nasadený SSL – a takú dlhú dobu – veď tento blog je úplne priekopnícky a inovatívny a jeden z najlepších a najstarších v oblasti online marketingu, domainingu, apod. apod.

Comments are closed.