Google přidal do mobilního vyhledávání tlačítko “Další výsledky”

Během posledních dvou dní Google postupně vypouští do vyhledávání na mobilních telefonech tlačítko “Další výskledky”. To se objevuje po organických výsledcích a před seznamem klíčových slov “související vyhledávání”. Po kliknutí na něj se načte dalších 10 výsledků v pořadí.

S praktického hlediska nemusí uživatel kliknout na další stránku, tedy nezdržuje nahrávání. Výsledky se zobrazí naráz. Zároveň pokud s výsledky není spokojen, tak se může rychle vrátit zpět.

Co z toho plyne?

Obecně se vyhledávání ještě více zrychlí. Uživatel nemusí čekat na načtení další stránky. Google tak bude působit rychleji. Pokud klikne uživatel na nějaký výsledek a dostane se na váš web, tak jej pomalost může zaskočit ještě více než dříve.

Uživatelé si na novinku mohou zvyknout a rychleji prolétnout více výsledků. Vědí že dole je pokračování s dalšími výsledky. Opět nemusí se děsit nějakého překlikávání anebo že o výsledky na první stránce přijdou. Takže je třeba ještě více zaujmout, a to všemi dostupnými prostředky. Hlavně tedy využít na maximum Rich Snippets. Dále nezapomínejte že na mobilech Google zvýrazňuje stránky, které nabízejí AMP, ale i ty které optimalizované nejsou.

Závěr

Výsledky vyhledávání v Google už pomalu moc nepřipomínají původní desktopovou verzi, ale spíše titulní stránku novin. Takže to chce prostě zaujmout. Zvláště pokud jsou vaše klíčová slova právě na takovýchto novinových stránkách s výsledky, tak bych se nebál přitlačit na title a udělat jej pokud je to vhodné více bulvární.

Například u mě místo článku Prodané .cz domény 2. – 8. dubna bych mohl začít dávat Jaké .cz domény se prodaly od 2. – 8. dubna. Případně přejít na bulvár Hrozný týden (2. – 8. dubna), domény se prodávají špatně. Není to ideální, chtělo by si s tím pohrát, ale asi tušíte. Pokud lidé budou více procházet výsledky, tak ztráta pár SEO bodů – horší pozice, nemusí znamenat menší návštěvnost.

Kdo máte eshop, tak obdobně můžete vylepšit třeba kategorie “žluté boty Značka” na “Nejoblíbenější žluté boty Značka”, “Tyto žluté boty Značka si nejčastěji kupujete.” Věřím že by si s tím šlo pohrát třeba podle řazení.

Njn kvalitní copywriter se vyplatí :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Google přidal do mobilního vyhledávání tlačítko “Další výsledky””

  1. Relatívne dobrá metóda aspoň zatiaľ je AMP – to pomáha v mobilnom indexe dosť.

Comments are closed.