Zkuste plugin Posts By Tag pro WordPress a nenechte návštěvníky odejít

Jakmile vám začne narůstat obsah na webu, tak máte čtenářům vždy co dalšího nabídnout. Základem je interní prolinkování jednotlivých článků, které spolu souvisí. To se většinou dělá ručně. Případně můžete použít automatické řešení v podobě pluginu Internal Link Building. Ten je ideální zvláště když máte vytvořený kvalitní slovníček a odkazujete na jednotlivé pojmy z článků. Pak je tu podobný obsah …

Když se kouknete pod tento článek, tak nejdříve vidíte podčlánkovou inzerci a pod ní “Další články k tématu”. Ty obstarává plugin WordPress Related Posts. Většinou ho nechávám, aby obsah vybral sám. Pokud vím že článek navazuje, tak si jednotlivé doporučené články vyberu sám. Tento plugin funguje dobře, jen je potřeba mít u článků náhledové obrázky. Bez nich návštěvníci moc neklikají.

Tohle je takový standard, který se běžně používá. Rád bych vám však dneska představil plugin Posts By Tag. S minimem práce navíc, vám ušetří nějaký ten čas navíc a hlavně dokáže sám aktualizovat některé články.

Posts By Tag

Plugin Posts By Tag má jednoduchý účel. Vyberete štítek anebo více štítků a on z nich udělá seznam článků, kde se nachází a ty vloží do příspěvku.

Stačí dát do příspěvků jednoduchý shortcode

[posts-by-tag tags = "stitek-1,stitek-2" number = "30"]

Není to úplně tedy ideální pro všechen obsah, ale pro specifické případy jako například:

  • Píšete seriál na pokračování a na konec každého článku chcete dát seznam všech už vydaných. Za normálních okolností byste museli vše vkládat ručně. Poté co napíšete nový článek, tak odkaz na něj vložit i do všech předchozích. To je strašně moc práce. Takto celému seriálu přidělíte jeden společný štítek. Hotovo. Jakmile vydáte nový díl automaticky se objeví ve všech předchozích.
  • Seznam článků k tématu – Tohle se perfektně hodí právě k různým slovníčkům pojmů. Každému pojmu přidělíte štítek a pokud se jim budete v článku nějak více zabývat, tak jen článku dáte štítek. Návštěvník který se dostane na definici pojmu, pak uvidí i seznam článků, kde se vyskytuje.
  • Obdobně jako seznam témat funguje i seznam osob. Například když máte noviny o politice a každému politikovi vytvoříte životopis, tak pod ním může být i seznam článků, kde o něm píšete.

Závěr

Mimochodem můžete pomocí tohoto pluginu udělat i různé rejstříky a mapy stránek/témat. Pokud štítky nešetříte tak je i zajímavé sledovat kde se jednotlivá témata prolínají. V každém případě je tento plugin cestou k automatizaci. Automatizace je to, co potřebujete pro větší projekty, zvláště když nemáte další lidi.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup