Tipy na rozšíření do Chrome, které používám

V Chrome mám nainstalováno kolem 10 rozšíření kvůli práci. Používám však jen některé a rád bych se s vámi o ně podělil. Samozřejmě budu rád pokud se podělíte o ty vaše.

Full Page Screen Capture

Full Page Screen Capture doporučuji každému kdo prodává reklamu formou článků. Nahodíte text zákazníka, kouknete na náhled a vyfotíte celou stránku. Výsledný screenshot pak pošlete zákazníkovi ke kontrole. Jednak si zkontroluje zda je všechno v pořádku ale udělá i představu jak bude vše vypadat přímo v designu stránky. Můžete mu také doporučit ať přidá/upraví text, přesune obrázek atd. Výsledkem je větší čtenost stránky, více sdílení atd. No a samozřejmě opakovaný nákup ;)

Jinak toto rozšíření se hodí na hlášení různých chyb a případně i pokud si chcete narychlo uložit stránku na trvalo (pro pozdější přečtení, pokud předpokládáte že se text změní).

HTTP/2 and SPDY indicator

HTTP/2 and SPDY indicator je rozšíření, které hlásí jestli web jede na HTTP/2. Můžete mít seberychlejší hosting, ale ve výsledku je to právě HTTP/2, které dnes urychlí většinu webů. Původně jsem jej měl jen kvůli doplnění textů do článku Seznam webhostingů s http 2.0, ale nakonec jsme si jej nechal. Občas se mi pomocí něj podařilo odhalit i chybné přesměrování HTTPS na HTTP, jindy třeba zapomenuté přesměrování.

HTTP Headers

HTTP Headers je jednoduché rozšíření, které zobrazí hlavičku. Už si nepamatuji jak jsem k němu přišel. Jestli to bylo kvůli problémům s diakritikou, cachování anebo jsem jen dělal robota, který se měl chovat jako prohlížeč, v každém případě na tohle všechno se mi hodil :)

Page Analytics (by Google)

Nedávno jsem potřeboval zjistit na které odkazy mi lidi na stránce klikají. Dříve tato funkce bylo zabudována přímo do Google Analytics, jenomže už není. Místo toho je však možné využít rozšíření Page Analytics (by Google).

Další mé ne až zas tak užitečné rozšíření

Adblock Plus mi pomáhá soustředit se. Nedokážu číst text pokud se kolem něco hýbe. Většinou jsem to řešil zmenšováním okna, ale to na dnešní reponzivní design neplatí. Adblock Plus také používám na testovací účely. Využívá jej nejvíce lidí a tak je dobré kouknout jak vaše stránka vypadá bez reklam, případně jak některé weby umí Adblock Plus vtipně obcházet. Je dobré něčemu se přiučit

Stop Animations je další pro mě nezbytné rozšíření. Víte proč stále na brouzdání webů používám Internet Explorer? Protože zmáčknutím klávesy ESC zastaví všechny animace. Chrome toto neumí a tak jsem si musel pořídit rozšíření. Stačí jeden animovaný gif uprostřed textu článku a už mám problém jej přečíst, protože animaci pasivně vnímám. Btw. mám samolepkami zalepené všechny ledky v mém zorném poli (monitor, USB hub). Pokud máte stejný problém tak toto rozšíření pomůže.

Popup Blocker Pro jsem si nainstaloval když jsem se dostal na stránku, která donekonečna nějak dokázala otvírat okna a pomocí javascriptového upozornění zabraňovala jeho zavření. Btw. Opera umí zavřít okno i přes tato upozornění, což je super funkce. Tehdy jsem si řekl dost a nainstaloval toto rozšíření. Mimochodem pokud holdujete online filmům, tak s tímto rozšířením je to daleko pohodlnější ;)

XML-RPC Client přiznám se, že už si nepamatuji, kdy jsem jen naposledy použil. Jedná se o rozšíření, které vám umožní komunikovat přes XML-RPC protokol. Dá se přes něj komunikovat s WordPress, ale některé hostingy jej blokují.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Tipy na rozšíření do Chrome, které používám”

  1. Ja mám takéto:

    AdBlock
    Autofill – automatické predvyplnenie formulára
    Awesome Screenshot: Screen capture, Annotate – fotí obrazovku
    Check My Links – kontroluje linky
    Clickable Links – robí odkazy klikatelnými
    Distill Web Monitor – sleduje zmeny na stránkach
    Kontrola pošty Google – Gmail notifikácia
    Quick Javascript Switcher – vypnutie JS na stránke
    Rozšírenie Google Keep pre Chrome – lepšie poznámky
    Send to Kindle (by Klip.me) – pošle článok do Kindle
    Simple note pad – rýchle poznámky
    Stylish – Custom themes for any website – štýlovanie stránok ktoré sú odfláknuté
    Uložiť na Disk Google – ukladanie rôznych súborov na Google disk

  2. Super doplňky, pro mě asi nejlepší Page Analytics. Sice používám i Heatmap – https://heatmap.me/, ale ve free verzi má dost omezení. Tak díky, hned je vidět kdo kde kliknul na všech stránkách u všech webů !!!!

  3. Já ještě ke zmíněným:
    EditThisCookie – super na rychlou úpravu/vymazání cookies
    QuickLanguageSwitcher – pro vyhledávání v Google v jiném jazyce
    Redirect Path – pro rychlou kontrolu affil linků

Comments are closed.