Za posledních 8 týdnů ubylo 3,5 milionů nTLD

Během posledních 8 týdnů hlásí nástroje na monitorování nTLD velký úbytek domén. Za posledních 8 týdnů to je přes 3,5 milionů kusů. Celkový počet se dostal pod hranici 21M.

Převážná část domén odstraněných ze zóny jsou .xyz. Důvodem je expirace domén prodaných za akční ceny minulý rok. Cena u některých registrátorů tehdy spadla až na 1 cent. U nás se daly pořídit za jednotky korun. Během jednoho dne se zaregistrovalo třeba půl miliony domén, pro srovnání běžně jsou to nižší desítky tisíc. Jednalo se o masivní agresivní kampaň, která měla dostat domény .xyz na první místo ve všech tabulkách. Což se registru XYZ.COM LLC podařilo a následně na tom postavil další propagační kampaně. Mimochodem i dnes probíhají různé kampaně a .xyz se dá sehnat velice levně (jednotky dolarů).

Celkový stav nTLD k 18.07.2017 podle statistik namestat.org

Jak si vedou nTLD celkově

XYZ.COM LLC rozjeli svou strategii postavenou na velkých číslech. Což sebou také přineslo značnou nedůvěru u určitých skupin lidí. Navíc co si budeme povídat, nevím jak Vám, ale mě z .xyz chodí jen SPAM.

Ovšem na nTLD se weby tvoří. Například v TOP 1M nejnavštěvovanějších domén podle žebříčku Alexa, je hned 20.433 na nTLD. V TOP 100K je to 2.073. Což není špatné, ale popravdě bych čekal více. Pokud by se dostaly na takových 100K v top 1M, už by to znamenalo, že 10 % nejnavštěvovanějších webů na světě z 1M je na nTLD. S tím už se dá pracovat.

Počet domén v top 1M alexa postupně roste, což je pozitivní ukazatel. Chtělo by to ale delší rámec a zjistit, které konkrétní to jsou.

Z celkového počtu 1.221 jednotlivých nTLD se v TOP 1M Alexa nachází 476, v TOP 100K pak 209. To už o něčem svědčí a dalo by se na tom stavět. Tedy jaké nTLD momentálně letí. Na druhou stranu trendy jsou trendy. Někdo dobře rozjede reklamní kampaň a může být in dělat nějaký druh obsahu, který si teď ani neumíme představit na nějaké nTLD.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup