Twitter přidal podporu pro emoji 5.0

Twitter spustil podporu pro emoji 5.0, takže si svůj profil můžete vyšperkovat jedním z 239 nových obrázků. Tedy ve skutečnosti se jedná jen o 69 obrázků + 24 má 5 verzí barvy kůže. No a v rámci politické korektnosti třeba takový víla může být i kluk.

Proč tuto nepodstatnou informaci zmiňuji?

Protože v emoji 5.0 přibyl nejdůležitější znak U+1F9D9, který až doposud podporoval jen Google na některých svých službách (Gmail, Google Hangouts) a zařízeních (Nexus, Pixel). Ano přesně tak! Každý správný SEO mág teď může mít na svém Twitter profilu vedle jména obrázek mága, který vypadá následovně 🧙 . Nádhera co? Ještě by to chtělo verzi s bílým, šedým a černým kloboukem.

Už se těším na emoji šamana :)

Má cenu si vedle jména dávat emoji?

Je to podobné, jako když se zobrazí ve výsledcích vyhledávání na Seznamu favicon anebo šedivá tečka. Prostě to zaujme. Některé značky si mění emoji vedle názvu třeba podle svátků anebo aktuálních událostí (například hokej, fotbal). U lidí jsem také viděl symboliku, toho co dělají a co je baví.

Pár příkladů od účtů, které sleduji:

https://twitter.com/Earth4Tourists/status/853909422560747521

Podle mě to vypadá zajímavě, tak proč to nezkusit. Jen je třeba dát si pozor na to, že některé emoji ještě nejsou vidět pokud je tweet vkládán do obsahu.

  • Kompletní přehled emoji 5.0 najdete zde.

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Twitter přidal podporu pro emoji 5.0”

    1. W10 s Chrome to ještě neumí. Zatím to umí jen Google telefony a Twitter (ten tyto speciální znaky nahrazuje obrázky).

Comments are closed.