Twitter zrušil vajíčka

Když se řekne čím je Twitter unikátní, tak většina z vás zřejmě odpoví omezením zpráv na 140 znaků. Což je určitá záruka, že se lidé nebudou zdlouhavě vykecávat. Tohle si nechávají na Facebook. Jenomže za Twitter je takový hezký ptačí brand.

Tweet znamená ptačí cvrlikání, pípnutí anebo čimčarnutí. No prostě zvuk, který slýcháte třeba od vrabců. Idea Twitter je tedy z vás udělat jednoho z vrabců, který bude čimčarat a ostatní vrabci pak re-čimčarovat dalším a dalším. Prostě Twitter je sociální síť, která dělá z lidí ukecané vrabce, dívající se na svět z výšky a komentující jej :)

Právě proto je celý brand kolem Twitter provázán s ptáky.

Originální logo Twitter z roku 2012

 

Dokonce i když byl Twitter přetížen, tak jste uviděli ptáky, kteří se snaží udržet velrybu.

Legendární “Fail Whale”, která se stala doslova mémem internetu, je ve skutečnosti obrázek od australského umělce Yiying Lu s názvem “Lifting a Dreamer”. Zobrazoval se, když byl Twitter přetížen.

No a konečně se dostáváme k samotným vajíčkům. Když jste si založili účet na Twitter, tak jste do začátku měli místo profilového obrázku vajíčko. Prostě jste se ještě nevylíhli :)

Historie defaultních profilových obrázků na Twtitter od začátku jeho existence. Vajíčka se objevila v roce 2010.

Mě osobně se ta myšlenka velmi líbila, protože pasovala k celému brandu ptačího štěbetání. Jenomže Twitter se to moc nezdálo. Podle jejich slov byla vajíčka příliš roztomilá a někteří uživatelé si je schválně nechávali, protože se jim líbila. Twitter však chtěl ale lidi motivovat, aby se prostřednictvím profilového obrázku projevili. Takže zvolili neutrální šedivý obrázek.

meh :/

Závěr

Podle mě je škoda vzdalovat se ptačímu trendu. Většina dnešních projektů je postavena na nějakém univerzálním společensky přijatelném vzhledu a fungování. Je to děsná nuda. Všechny magazíny jsou stejné, všechna diskuzní fóra jsou stejná atd. Nikdo si nepěstuje svou vlastní komunitu, která by se mohla s projektem nějak sžít.  Ale třeba je to dobou a lidi to ani nechtějí…

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Twitter zrušil vajíčka”

Comments are closed.