Pár zajímavostí od AdSense

AdSense využívám už hódně dlouho. Většinou jako náhradu za neprodanou reklamní plochu, popřípadě když affiliate nefunguje. Ovšem stále se dají vytvořit weby, které budou speciálně upravené pro maximální efektivitu AdSense reklam, dříve známe jako MFA. Jen je třeba zajistit dobrý zdroj návštěvnosti.

Dneska jsem narazil na článek AdSense 101: What you need to know. Je to spíše takový úvod do AdSense, kde se snaží Google získat nové prostory pro svou reklamní síť. Ovšem jsou tam i zajímavá fakta.

Například se v článku dozvíte, že AdSense nabízí reklamu na webech více jak 2M uživatelů zapojených do systému, což je opravdu hodně. Zajímavější by bylo zjistit přesný počet webů, kolik dokáží vytvořit impresí a prokliků.

Stále jsou všechny weby schvalovány ručně. Tedy pokud se do sítě chcete dostat musíte předvést svůj nejlepší web. Google má rád obsahově bohaté weby, nejlépe pokud cílí na specifickou kategorii. V ideálním případě může váš web být schválen do jednoho dne, ovšem v některých případech to mohou být i týdny.

Ani po schválení nezískáte úplně kompletní přístup ke všemu co reklamní síť nabízí. Nové a experimentální formy reklam mohou používat jen vybrané weby. Nemusí záležet jen na kvalitě. Pokud AdSense detekuje pro něj zajímavou specifickou návštěvnost, jako je třeba mobilní návštěvnost z určité země, tak vás k testům pozve. Zdali mezi ně váš web patří se většinou dozvíte v administraci, občas také posílají email.

AdSense má asi nejlépe zvládnuté reklamy pro mobilní telefony. U většiny reklamních systémů narážíte na různé problémy. Responzivní reklamní plochy se přizpůsobí všemu a dokáží být i velmi efektivní. Ovšem chce si to je hlídat. AdWords je totiž cílem i různých podvodníků. Například v roce 2017 zablokoval 1,7 miliardy závadných reklam.

Pokud máte přes 300 tisíc impresí za měsíc můžete kontaktovat AdSense specialistu. Ten by vám pomůže s optimalizací reklam pro zvýšení efektivity. Jedná se však pouze o rady, nic jako premium anebo VIP AdSense údajně neexistuje. Ostatní se mohou ptát AdSense týmu na rady přes Twitter a hasthtag #AskAdSense každý čtvrtek v 18:30.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Pár zajímavostí od AdSense”

  1. Neviem ako pri adsense ale pri adwords je podpora pre zakaznikov cela na hovno. Ich nastavenie adwords uctu je horsie ako ked si to nastavy uplny amater. Vlastna skusenost. 300 eur minutych, 1 objednavka za 15 eur. Takze treba si dat pozor na ludi z google a kontrolovatich vo vsetkom.

  2. Podle mě tam musí být nějaká robotická část… Spíše si myslím že první schvalování děla robot a teprve weby co neprojdou kontrolují lidé. Těch webů na schválení by jinak bylo šíleně moc.

  3. add: “Jedná se však pouze o rady, nic jako premium anebo VIP AdSense údajně neexistuje.”
    měl jsem možnost pracovat v CZ firmě která jen na adsense dělala cca 5 Mio CZK měsíčně (a věřím že jsou i větší, zvláště v zahraničí) a věř mi, že něco jako “VIP adsense” existuje. Ne ve smyslu “dražších/lepších reklam”, ale máš pak přístup k některým dalším nestandardním formátům, přístup k různým api, dedikovaného člověka co se ti věnuje atd …

    1. Tohle se oficiálně objevilo na Twittru u #AskAdSense že nic jako premium anebo VIP neexistuje.

Comments are closed.