Boj mezi agenturami nabízejících správu PPC kampaní vyústil v odškodné 2,3M USD

Konkurenční boje jsou někdy tvrdé, ale to co se stalo mezi TriMax Media a Wickfire, které nabízejí správu PPC kampaní už bylo doslova rozšlapávání báboviček na pískovišti. No posuďte sami.

Od spolčenosti TriMax Media přešel zřejmě významný klient ke konkreční Wickfire. U TriMax to zřejmě těžce nesli, protože začali “vyklikávat” reklamu svého bývalého klienta. To se samozřejmě podepsalo na výkonnosti reklamy a klient u Wickfire nebyl spokojen. TriMax to ale nestačilo. Založili si u Google AdWords účet na jméno vysoce postaveného zaměstnance své konkurence a začali poškozovat jejich dobré jméno. Jménem Wickfire dělali reklamu na služby/produkty konkurující jejich zákazníkům.

Wickfire si to samozřejmě nenechali líbit a dali všechno k soudu. Další vyšetřování, do kterého byly zapojeny i významné společnosti jako Google, Verizon a AT&T, ukázalo že TriMax podobným způsobem poškozoval dalších 140 klientů Wickfire.

Soud nakonec přiznal odškodné společnosti Wickfire  ve výši 2,3M USD.

Závěr

Drsné co? A pak se řiďte webtržnickým heslem, že sledování toho co dělá konkurence je jen ztrátou času.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Boj mezi agenturami nabízejících správu PPC kampaní vyústil v odškodné 2,3M USD”

  1. Fakt masaker, museli byť asi pekne naštvaný ale zas z druhej stránky asi to bol aj obrovský klient keď išli po tom takto masívne a ďalšia vec že možno bol aj celý ich biznis model založený na tom, že poškodzujú konkurenciu. A v poškodzovnaí konkurencie zdá sa že vynikali a vedeli ako nato :D

  2. Ono tohle se asi děje častěji, jen ne v takové míře, aby na to někdo přišel. Je to smutné ..

Comments are closed.