Vypadá to že Verisign koupil .web za 135M USD

Dnes proběhla jedna z nejočekávanějších aukcí nTLD. Rozhodovalo se totiž, komu bude patřit .web. Všichni moc dobře věděli, že se hraje o jednu z nejzajímavějších nTLD vůbec. Nikdo tak nepochyboval, že padne dosavadní rekord 41,5M USD, který držela doména .shop. Aukce se účastnili společnosti Afilias, Google, Nu Dot Co, Radix, Donuts, Schlund a Web.com. Nakonec se stala vítězem Nu Dot Co, která doménu získala za rekordních 135M USD.

Komu však patří Nu Dot Co? Podle domainnamewire.com by to mohl být Verisign. Společnost, která spravuje .com, .net a spousty dalších TLD. DNW se odvolává na kvartální zprávu Verisign, kde si vyčlenili až 130M USD právě na takovýto účel. Také se už dříve spekulovalo o to, že by mohl být za společností Nu Dot Co. Právě kvůli nejasné struktuře, chtěl jeden z účastníků aukce Donuts, právně donutit ICANN k odložení aukce. Což se mu nepovedlo.

O tom jak to ve skutečnosti je se dozvíme v následujících dnech. V každém případě bude velice zajímavé sledovat jak si nová doména .web povede na trhu, kde rozhoduje hlavně cena a agresivní marketing.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Vypadá to že Verisign koupil .web za 135M USD”

  1. Pokud je to opravdu VeriSign, jako že asi ano, tak je to celkem logický krok. Domény .com a .net jim nepatří, takže .web je pro ně zásadní doména. Otázkou však bude, jak si doména v dnešní extrémní konkurenci povede. Mně až tak úžasná nepřijde aby měla miliony registrací.

Comments are closed.